Mats Wilander susţine că renunţarea la elementul uman transformă tenisul într-un joc video

Mats Wilander susţine că renunţarea la elementul uman transformă tenisul într-un joc video

Suedezul Mats Wilander, câştigător a şapte turnee de Grand Slam, a avertizat că tenisul îşi va pierde din intrigă şi personalitate, riscând să devină un joc video, în conjunctura în care tehnologia video câştigă tot mai mult teren la turneele de tenis, înlocuind arbitrii de linie, transmite Reuters.

În acest an, organizatorii turneului Australian Open au înlocuit arbitrii de linie cu sistemul electronic Hawk-Eye, iar organizatorii de la US Open au anunţat că vor utiliza de asemenea tehnologia video pe toate terenurile la Flushing Meadows în 2021.

''Îmi plac arbitrii de linie şi îmi place sistemul în care jucătorii au câte trei challenge-uri. Am crezut că asta a adăugat ceva în tenis, pe care l-am pierdut. Avem aşa de multe 'raliuri' incredibile între cei mai buni jucători din lume. Alexander Zverev şi Matteo Berrettini la Madrid au jucat unele puncte nebuneşti. Dar, probabil la peste 50% dintre puncte nu au fost mai mult de două lovituri'', a opinat Wilander.

Deciziile arbitrilor de linie vor fi înlocuite de tehnologia video în timp real, înlocuind sistemul de challenge-uri, prin care jucătorii puteau contesta judecata arbitrilor.

''Cred că exista un soi de intrigă când un jucător are de ales. OK, acesta este un punct suficient de important ca să fac un challenge? Cred că era o întorsătură interesantă. Îl făcea pe jucător să se mai gândească o dată. Acum nu mai avem o decizie la linie. Cred că asta doar îndepărtează ceva din personalitatea de pe teren'', a adăugat Wilander.

Roland Garros rămâne singurul Grand Slam unde nu este utilizată tehnologia video, iar arbitrii de scaun au decizia finală prin analiza urmei lăsate de minge pe zgură.

Fostul jucător suedez a opinat că arbitrajul cel mai controversat era în fotbal, dar acesta era unul dintre motivele pentru care jocul a devenit aşa de popular: ''Cred că din cauza pasiunii absolute a lumii, elementul uman şi eroarea umană a provocat anumite pierderi şi intriga între fani. Există intrigă în fotbal pentru că nu este perfect, viaţa nu este perfectă şi fotbalul nu este perfect. Cred că vom transforma tenisul într-un joc video. Nu suntem esport, avem un sport în care te poţi mişca şi poţi avea contract uman''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia