Medic concediat după ce i-a prescris înghețată de ciocolată și un joc pe telefon unui copil cu simptome de gripă

Medic concediat după ce i-a prescris înghețată de ciocolată și un joc pe telefon unui copil cu simptome de gripă

Un medic din São Paulo, Brazilia, a fost concediat după ce a prescris (pe lângă medicamente) înghețată de ciocolată și un joc video unui copil de nouă ani cu simptome de gripă, potrivit Globo.com .

Copil bolnav. FOTO Shutterstock

Priscila da Silva Ramos, mama copilului, a relatat că acesta avea „tuse, gripă foarte puternică, dureri în gât, amețeli și a început să vomite” înainte de a ajunge la spital.

Potrivit acesteia, medicul nu l-a examinat pe copil, ci doar l-a întrebat ce simte, apoi „a început să îi prescrie o grămadă de medicamente”.

Pe unele le știam, cum ar fi dipirona, pe celelalte nu le știam, iar el nu mi-a explicat niciunul”, a mărturisit Priscila da Silva Ramo.

„Cum va lua fiul meu înghețată de ciocolată?”

În completarea rețetei pe care trecuse medicamente, medicul a adăugat și înghețata de ciocolată și „Free Fire”, un joc de acțiune disponibil pe telefoanele mobile.

O rudă a observat, acasă, mențiunile de pe rețetă, iar mama a rămas debusolată.

Cum va lua fiul meu înghețată de ciocolată? Îl doare gâtul”, a spus mama, care a realizat și sensul întrebărilor pe care medicul i le pusese, la consultație, copilului, pe care îl chestionase dacă îi place „înghețata de ciocolată sau de căpșuni”.

El a optat pentru ciocolată „și atunci doctorul i-a prescris în rețetă: înghețată de ciocolată de două ori pe zi plus Free Fire zilnic”, a povestit femeia, care a postat pe online rețeta.

Spitalul, în care a fost demarată o anchetă, l-a concediat pe medic.

Reprezentanții unității au explicat că medicul a prescris înghețată pentru a amorți durerea unei rinofaringite acute non-severe, dar că a fost concediat pentru că nu a dat lămuriri familiei pacientului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”