Medici occidentali l-au examinat pe disidentul chinez Liu Xiaobo (spital)

Medici sosiți din Germania și Statele Unite ale Americii (SUA) l-au examinat sâmbătă pe disidentul chinez Liu Xiaobo, bolnav de cancer în fază terminală, a anunțat spitalul unde este îngrijit laureatul Premiului Nobel pentru Pace 2010, informează AFP.

''După ce au ascultat un bilanț medical detaliat al pacientului și după ce au primit un raport privind diagnosticul și tratamentul său, medicii specialiști l-au examinat pe pacient în salonul său'', a indicat pe site-ul său Spitalul universitar N.1 din Shenyang, din nord-estul Chinei.

''Specialiștii americani și germani au aprobat în totalitate programul de tratament și măsurile decise de către grupul de experți'' chinezi, se mai spune în comunicatul spitalului.

Disidentul Liu Xiaobo (61 de ani) a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în luna mai cu cancer la ficat în fază terminală.

Militantul prodemocrație a fost condamnat în 2009 la 11 ani de detenție pentru activități subversive după ce a făcut apel la reforme democratice. El a participat la redactarea unui manifest, Carta 08, care cere în mod deosebit alegeri libere. 

Vizita medicilor occidentali în China intervine într-un moment în care președintele chinez, Xi Jinping, este la Hamburg (Germania) pentru summitul G-20, care se încheie sâmbătă.

De la spitalizarea lui Liu Xiaobo, Beijingul este sub presiuni occidentale (Franța, SUA, Germania, Parlamentul European) pentru a-i permite disidentului să meargă în străinătate. ONU a cerut, de asemenea, vineri să aibă acces la disidentul chinez.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

2 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

3 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

4 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!