Medici occidentali l-au examinat pe disidentul chinez Liu Xiaobo (spital)

Medici occidentali l-au examinat pe disidentul chinez Liu Xiaobo (spital)

Medici sosiți din Germania și Statele Unite ale Americii (SUA) l-au examinat sâmbătă pe disidentul chinez Liu Xiaobo, bolnav de cancer în fază terminală, a anunțat spitalul unde este îngrijit laureatul Premiului Nobel pentru Pace 2010, informează AFP.

''După ce au ascultat un bilanț medical detaliat al pacientului și după ce au primit un raport privind diagnosticul și tratamentul său, medicii specialiști l-au examinat pe pacient în salonul său'', a indicat pe site-ul său Spitalul universitar N.1 din Shenyang, din nord-estul Chinei.

''Specialiștii americani și germani au aprobat în totalitate programul de tratament și măsurile decise de către grupul de experți'' chinezi, se mai spune în comunicatul spitalului.

Disidentul Liu Xiaobo (61 de ani) a fost eliberat condiționat și spitalizat după ce a fost diagnosticat în luna mai cu cancer la ficat în fază terminală.

Militantul prodemocrație a fost condamnat în 2009 la 11 ani de detenție pentru activități subversive după ce a făcut apel la reforme democratice. El a participat la redactarea unui manifest, Carta 08, care cere în mod deosebit alegeri libere. 

Vizita medicilor occidentali în China intervine într-un moment în care președintele chinez, Xi Jinping, este la Hamburg (Germania) pentru summitul G-20, care se încheie sâmbătă.

De la spitalizarea lui Liu Xiaobo, Beijingul este sub presiuni occidentale (Franța, SUA, Germania, Parlamentul European) pentru a-i permite disidentului să meargă în străinătate. ONU a cerut, de asemenea, vineri să aibă acces la disidentul chinez.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ultimele cifre din sondaje: PNL câștigă detașat. AUR intră în Parlament / PSD nu trece de 25%, USR PLUS nu trece…

2 Serverele ASESOFT, confiscate de FBI?

3 Eurodeputata PSD, imbecila de Grapini, amenință cu judecata Times New Roman pentru gluma asta!

4 Fraților, nevasta ăstuia s-a supărat că i-a luat doar un apartament de 200.000 de euro pe Faleză, la Constanța…

5 VIDEO Se deschide circulația pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lot 1, cu restricții și lucrări rămase de execut…