Medicii ruşi avertizează cu privire la răspândirea explozivă a epidemiei de coronavirus/Barurile, restaurantele şi cafenelele din capitala Rusiei, închise pentru 7 zile

Medicii ruşi avertizează cu privire la răspândirea explozivă a epidemiei de coronavirus/Barurile, restaurantele şi cafenelele din capitala Rusiei, închise pentru 7 zile

Medicii ruşi avertizează cu privire la răspândirea explozivă a epidemiei de coronavirus/Barurile, restaurantele şi cafenelele din capitala Rusiei, închise pentru 7 zile.

Medicii ruşi se pregătesc pentru o escaladare „explozivă” a epidemiei de virus Wuhan din întreaga ţară, deoarece numărul cazurilor de îmbolnăvire din Rusia a început să crească exponenţial, a declarat miercuri cel mai mare specialist în boli infecţioase din Moscova.

Începând de joi, Rusia a confirmat 840 de cazuri de coronavirus şi trei decese. Miercuri şi joi au înregistrat cele mai mari creşteri ale numărului de îmbolnăviri, după ce primarul Moscovei, Serghei Sobianin, l-a avertizat pe preşedintele Vladimir Putin că numărul real de cazuri este mult mai mare decât sugerează statisticile oficiale.

Nikolai Malişev, specialistul principal în boli infecţioase al Ministerului rus al Sănătăţii, a avertizat că o „dezvoltare explozivă asemenea unei reacţii nucleare” nu este improbabilă, sugerând că „un număr imens de oameni vor fi infectaţi”.

"La început, am observat o creştere liniară a numărului pacienţilor. Însă acum este exponenţială. În ultima zi, rata infecţiei s-a triplat aproape" a afirmat Malişev, într-un interviu televizat.

Malişev a mai spus ca noi spitale şi paturi sunt în curs de amenajare în toată Rusia pentru a acomoda potenţialul flux de cazuri noi.

Începând cu 27 martie, Rusia va suspenda toate zborurile regulate şi charter către alte ţări, în efortul de a încetini răspândirea infecţiei în interiorul ţării. Moscova va închide toate restaurantele, cafenelele, magazinele neesenţiale şi parcurile timp de o săptămână începând de sâmbătă.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că săptămâna viitoare va fi anunţată sărbătoare naţională pentru a încuraja oamenii să rămână acasă, o măsură pe care observatorii au etichetat-o ca ineficientă pentru diminuarea răspândirii pandemiei.

Coronavirusul a ocupat Moscova. Barurile, restaurantele şi cafenelele din capitala Rusiei, închise pentru 7 zile

Primarul Moscovei a anunţat închiderea tuturor restaurantelor, cafenelelor, barurilor, magazinelor şi parcurilor din capitala Rusiei, pentru limitarea efectelor epidemiei de coronavirus. Decizia a venit după ce preşedintele Vladimir Putin a decretat „o săptămână de vacanţă plătită” pentru toţi salariaţii, cu scopul de a-i determina pe ruşi să stea în case,  informează CNN

„Restricţiile impuse sunt fără precedent în istoria modernă a Moscovei şi vor fi greu de suportat de către cetăţeni”, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin. „Dar, credeţi-mă, aceste măsuri sunt absolut necesare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului şi să reducă numărul de infecţii”.

Magazinele alimentare, farmaciile şi restaurantele care livrează mâncare nu sunt supuse acestor restricţii.

De asemenea, cetăţenii din capitala Rusiei sunt sfătuiţi să se abţină să participe la slujbe religioase.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale