Meleșcanu: Va fi o comunicare publică din partea Parlamentului referitor la precizările Departamentului de Stat

Meleșcanu: Va fi o comunicare publică din partea Parlamentului referitor la precizările Departamentului de Stat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, marți, după ieșirea din biroul președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că Parlamentul urmează să transmită o comunicare publică, referitor la mesajul Departamentului de Stat al SUA.

 "Nu avem încă declarația. Am avut o discuție. (...) O să fie o comunicare publică din partea Parlamentului", a precizat Meleșcanu, întrebat dacă urmează să fie transmisă o scrisoare către Departamentul de Stat al SUA.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România", se arată într-o declarație de presă intitulată "România — propuneri ce afectează independența sistemului judiciar" și care aparține purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice protejate de interferența politică", a notat purtătorul de cuvânt în declarația publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", a adăugat purtătorul de cuvânt.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...