Membri ai Congresului Statelor Unite vizitează Cuba

Membri ai Congresului Statelor Unite vizitează Cuba

O delegaţie a Congresului Statelor Unite, formată exclusiv din membri ai Partidului Democrat, a început luni o vizită de trei zile în Cuba, unde s-a întâlnit cu oficiali din ministerul de externe, relatează Xinhua.

Delegaţia este condusă de senatorul Patrick Leahy, însoţit de colegii săi Ron Wyden şi Gary Peters şi de membrii Camerei Reprezentanţilor Jim McGovern, Kathy Castor şi Susan Davis, într-o misiune de "stabilire a faptelor" privind modificările politicii externe americane privind Cuba. Biroul lui Leahy a declarat că senatorul a fost implicat în eforturile de a schimba "politica de izolare, nereuşită, veche de 50 de ani, a Statelor Unite faţă de Cuba, cu o nouă cale către normalizare".

Parlamentarii americani s-au întâlnit luni cu noul director pentru relaţiile cu SUA din ministerul de externe de la Havana, Carlos Fernandez de Cossio. Pe agendă figurează şi întrevederi cu oameni de afaceri cubanezi.

Relaţiile bilaterale, relansate de fostul preşedinte american Barack Obama, au suferit un regres după ce membri ai personalului ambasadei SUA din Havana şi ai familiilor diplomaţilor, precum şi cetăţeni canadieni au acuzat anul trecut simptome puse pe seama unor atacuri de natură neelucidată, posibil prin unde sonore. Potrivit ministerului cubanez de externe, Fernandez a insistat în faţa delegaţiei americane că nici anchetatorii din SUA, nici cei din Cuba nu au găsit nicio dovadă a atacurilor.

Statele Unite nu au acuzat oficial Cuba, dar preşedintele Donald Trump a afirmat în octombrie anul trecut că este convins că responsabilitatea este a autorităţilor de la Havana.

Delegaţia va susţine o conferinţă de presă miercuri, înainte de întoarcerea la Washington. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”