Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Craiovei, achitați definitiv

Curtea de Apel București a decis definitiv achitarea celor 9 membri ai Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) care au votat în iulie 2011 dezafilierea clubului de fotbal Universitatea Craiova.

Este vorba de 9 dintre cei 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF care au participat, pe 20 iulie 2011, la ședința în care s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA: Octavian Goga — vicepreședinte FRF, Marius Stan — reprezentant al cluburilor din Liga I, Cornel Șfaițer — reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, Marian Rusen — reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a, Ștefan Stana — reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a, Cristi Bobar — reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a, Paul Costaș — reprezentant al cluburilor de copii și juniori, Marian Pălărie — reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin, Vasile Avram — președinte CCA.

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost judecați într-un dosar separat, iar Sorin Țerbea, reprezentantul cluburilor de fotbal în sală, a decedat în 2013.

Curtea de Apel București a respins apelurile declarate de Adrian Mititelu, Peluza Sud Craiova, Fan Club Universitatea Craiova — Legiunea XII, FC U Craiova SA, Club Sportiv Județean Știința U Craiova, Fotbal Club U Craiova și ANAF, fiind menținută decizia de achitare dată în noiembrie 2016 de Tribunalul București.

Decizia vine după ce tot judecătorii de la Curtea de Apel București i-au achitat, în iunie 2017, pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, și fostul președinte al LPF Dumitru Dragomir, judecați separat în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova.

În iunie 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimiși în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite și sustragere de sub sechestru. Cei doi au fost condamnați inițial la 3 ani închisoare cu suspendare și plata a 240 milioane de euro către clubul Universitatea Craiova, însă au fost apoi achitați de Curtea de Apel București.

DNA a decis să nu-i pună sub acuzare pe ceilalți membrii ai Comitetului Executiv al FRF, însă Adrian Mititelu a atacat decizia procurorilor de neîncepere a urmăririi penale. Plângerea lui Mititelu a fost admisă de instanță, astfel încât a fost deschis un dosar pentru abuz în serviciu pe numele celorlalți membri ai Comitetului FRF.

Judecătorii au dispus în final achitarea atât a lui Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, cât și a celorlalți membri ai Comitetului Executiv al FRF.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 EXCLUSIV / Guvernul cade în două săptămâni! PUCI în PSD! 23 de parlamentari au constituit un grup „menit să salv…

2 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

3 Oreste îl face muci pe Năstase după ce pușcăriașul s-a băgat în seamă acuzându-l pe Iohannis de plagiat!

4 DEMISIE la Digi 24! Alice Iacobescu, cea mai acidă jurnalistă a postului, este în preaviz!

5 Mafia PSD! Vă întrebați de ce se moare în spitale? Citiți pe ce sunt cheltuiți banii și-n buzunarele cui ajung…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă