Merkel/Brexit: Accesul la piața unică a UE trebuie legat de libera circulație

Merkel/Brexit: Accesul la piața unică a UE trebuie legat de libera circulație

Cancelarul german Angela Merkel a subliniat joi că Uniunea Europeană (UE) trebuie să rămână fermă în privința poziției sale că accesul la piața unică a blocului comunitar este legată de libera circulație a persoanelor care urmează a fi negociată cu Marea Britanie, relatează Reuters și AFP.

'Dacă nu spunem că accesul deplin la piața unică este legat de acceptarea deplină a liberei circulații, atunci toată lumea în Europa va face ce vrea', a declarat Angela Merkel la un eveniment organizat la Berlin de Federația germană a industriei.

Ea a adăugat că negocierile dintre UE și Marea Britanie nu vor fi ușoare și a precizat că este necesar să se transmită clar ce tip de acces își dorește fiecare dintre părți la piața celeilalte.

'Suntem gata să legăm accesul' Marii Britanii la piața unică pentru bunuri și servicii 'de chestiunea respectării celor patru libertăți' de mișcare în UE, a spus Angela Merkel, referindu-se la circulația bunurilor, serviciilor, capitalurilor și persoanelor.

Această poziție nu e nouă în sine, dar Angela Merkel a ținut să o reafirme după un discurs fără concesii al premierului britanic Theresa May în chestiunea Brexitului.

Lidera Partidului Conservator din Marea Britanie a susținut un discurs în închiderea congresului formațiunii arătându-se fermă în special în privința imigrației, temă majoră a referendumului din iunie privind ieșirea țării din UE. 'Nu vom ieși din UE pentru a abandona din nou controlul imigrației', a spus Theresa May.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși