Mesajele postate de Trump pe Twitter, analizate de procurorul special Mueller

Mesajele postate de Trump pe Twitter, analizate de procurorul special Mueller

Procurorul special Robert Mueller, responsabil pentru a stabili dacă a existat o înţelegere între Rusia şi echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016, examinează mesajele postate de acesta pe Twitter în cadrul investigaţiei privind posibila ingerinţă a Rusiei, potrivit ediţiei de joi a New York Times, relatează AFP.

Echipa lui Robert Mueller încearcă să determine dacă aceste mesaje, numeroase şi adesea colerice, pot constitui o obstrucţionare a justiţiei, a precizat ziarul, care citează trei surse "informate despre acest caz".

Robert Mueller este interesat în special de mesajele preşedintelui care îi vizau pe ministrul Justiţiei Jeff Sessions şi pe succesorul lui la conducerea FBI, James Comey, demis de Trump în mai 2017.

Miliardarul republican are obiceiul de a se destăinui pe reţeaua sa de socializare favorită cu privire la ancheta rusă şi pe care o consideră "cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria americană".

În mesajele postate pe Twitter, Trump l-a calificat pe James Comey "neglijent" şi "nebun" şi l-a criticat în repetate rânduri pe ministrul Justiţiei, Jeff Sessions, pentru că s-a recuzat în acest caz.

Ancheta lui Mueller încearcă în special să afle dacă îndepărtarea lui James Comey, care investiga ingerinţa Rusiei în alegeri, are legătură cu obstrucţionarea justiţiei.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…