Mesajul misterios al lui Guardiola după ce City a câștigat Mondialul Cluburilor. „Am terminat treaba”

Mesajul misterios al lui Guardiola după ce City a câștigat Mondialul Cluburilor. „Am terminat treaba”

Manchester City a câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce a învins-o vineri seară în finală pe Fluminense, scor 4-0, pe King Abdullah Sports City Stadium din Jeddah (Arabia Saudită).

Pep Guardiola, gata de o nouă provocare. Foto Getty images

Campioana Europei s-a impus prin golurile marcate de Julian Alvarez (1, 88), Nino (27, autogol) şi Phil Foden (72). City a dominat deţinătoarea trofeului Copa Libertadores, iar antrenorul Pep Guardiola îşi trece în palmares acest titlu pentru a patra oară, după ce l-a mai câştigat cu FC Barcelona (2009, 2011) şi Bayern Munchen (2013).

City reuşeşte astfel o cvadruplă, după ce a câştigat titlul în Premier League, Liga Campionilor, Cupa Angliei şi Supercupa Europei, prilej pentru antrenorul Pep Guardiola să transmită un mesaj interpretabil: ”Am câștigat toate titlurile, nu mai avem nimic de câștigat, am senzația că am terminat treaba, s-a terminat. Ultimii opt ani s-au terminat. Este timpul să cumpăr o carte nouă și să încep să o scriu din nou”, a declarat Pep Guardiola.

A cucerit trofeul cu 3 echipe diferite

După triumful categoric din finală, antrenorul spaniol a devenit, din nou, unic în istoria fotbalului. De data aceasta, Guardiola a reușit să stabilească două performanțe impresionante în același timp. Potrivit statisticienilor de la Opta, Guardiola a devenit antrenorul cu cele mai multe Campionate Mondiale ale Cluburilor câștigate de-a lungul carierei. Ibericul a ajuns la cota 4, iar astfel l-a depășit pe Carlo Ancelotti.

Mai mult, conform aceleiași surse, Guardiola a devenit singurul antrenor din istoria fotbalului care a cucerit trofeul cu trei echipe diferite - de două ori cu Barcelona, o dată cu Bayern și o dată cu Manchester City.

Europa, neinvinsă din 2012

Reprezentantele Europei au câştigat toate trofeele în Cupa Mondială a Cluburilor cu începere din 2012, când Corinthians o învingea pe Chelsea cu 1-0. De la ediţia viitoare, din vara anului 2025 (Statele Unite), Cupa Mondială a Cluburilor va avea un alt format, cu 32 de echipe, urmând să se dispută o dată la patru ani.

Pentru victoria de vineri, Manchester City va fi premiată de FIFA cu 5 milioane de dolari, în timp ce finalista Fluminense va primi 4 milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat