Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani.

Iată ce a scris învățătorul Iacob Brănișteanu din Bistrița pe contul său de Facebook:

„L-am cunoscut pe Klaus Iohannis in anul 1999. Eram inspector scolar. Trebuia sa fac un tur al universitatilor, sa predau pentru corectare lucrarile scrise in urma sustinerii Concursului National de Titularizare, al carui vicepresedinte eram in judet. Cum aveam si lucrari in germana, pentru invatatori-sectia germana, am poposit si la Sibiu, la Liceul Pedagogic. Cum n-am gasit acolo decat o ingrijitoare, am cerut sa vorbesc cu cineva in masura sa preia in siguranta lucrarile. Mi-a dat numarul de telefon al profesorului Klaus Iohannis, inspector scolar general adjunct la vremea aceea. L-am sunat, i-am relatat despre ce este vorba si mi-a spus sa-l astept la Inspectoratul Scolar, aflat in apropiere. M-a asigurat ca va fi acolo in zece minute, ca va veni cu bicicleta. Dovada ca mersul cu bicicleta era o obisnuinta si nu doar o poza recenta de imagine populara. Asa s-a si intamplat. Ne-am intalnit, i-am predat cum se cuvine lucrarile si mi-a spus apoi, elegant si natural, ca ar fi bucuros sa mai stam de vorba un timp la o cafea. Am petrecut o ora, poate, discutand aplicat si interesat despre problemele din educatie si ce am putea face pentru o mai buna asezare a lucrurilor. Faceam parte, la vremea aceea, din Grupul National de Lucru pentru Reforma si Strategii Educationale, un grup de zece persoane din invatamantul universitar si preuniversitar. Ne-am bucurat ca ne-am intalnit in idei si ne-am despartit apoi, incantati de intalnire. Am descoperit in acea intamplare un om elegant, inteligent, natural, extrem de politicos, fara nimic fals in comportament si in abordare. N-a mai fost de mirare ca in anul urmator a fost ales primar al Sibiului si ca au urmat inca trei mandate la rand. Sibienii stiau ce fac.

Randurile acestea nu sunt pentru a convinge pe cineva sa-l voteze in turul doi. Pana la urma, fiecare alege conform propriei constiinte, propriilor convingeri si principii. Fiecare alege persoana cu care se identifica. Dar alegerea trebuie facuta intre Adevar si Minciuna, intre Vorba cu Miez si Vorba Goala, intre Inteligenta si Prostie, intre Perspectiva Serioasa si cea Mai Mult Decat Indoielnica, intre Oprirea Jafului asupra tarii si Continuarea Jafului, intre Reprezentarea Demna a tarii si Reprezentarea de Rasul Lumii, intre Apararea Statului de Drept si Calcarea Lui in Picioare.
Voi alegeti intre Bine si Rau! Votul sincer, nealterat de factori externi sau subiectivi, va face diferenta. Sa aveti Gandul cel Bun!”


Citește și:

populare
astăzi

1 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

2 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

3 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

4 Hm, americanii...

5 A fost mâna Rusiei? / Misterul scufundării Mohammad Z și canalul Bîstroe