Metoda folosită de câteva rusoaice pentru a identifica „bărbatul în negru“ – ofițerul care le-a torturat pentru că au protestat împotriva războului din Ucraina

Metoda folosită de câteva rusoaice pentru a identifica „bărbatul în negru“ – ofițerul care le-a torturat pentru că au protestat împotriva războului din Ucraina

Comanda de mâncare a unui ofițer de poliție rus a fost indiciul care a ajutat un grup de femei, terorizate de acesta după ce au protestat împotriva războiului din Ucraina, să demaște adevărata identitate a bărbatului, scrie BBC.

Protest în Rusia

Femeile, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost arestate de ofițeri și aruncate în spatele unei dube de poliție, după ce în martie au protestat împotriva războiului din Ucraina, transmite BBC .

Deși nu se cunoșteau între ele, în timp ce erau transportate la secția de poliție Brateyevo au creat un grup de chat pe aplicația Telegram, pentru a putea comunica între ele.

Ceea ce s-a întâmplat în continuare a fost mult mai rău decât au anticipat. Timp de șase ore acestea au fost supuse unor abuzuri verbale și fizice care, în unele cazuri, au degenerat până la acte de tortură - o femeie spune că a fost sufocată cu o pungă de plastic în repetate rânduri.

Abuzul a fost comis de un ofițer pe care femeile l-au descries ca fiind înalt, atletic, îmbrăcat într-un tricou polo negru. În chat-ul din grupul lor l-au numit „omul în negru”.

Două dintre femei, Marina și Alexandra, au înregistrat pe telefoane zgomotul de fundal în timpul celor 6 ore, ofițerul putând fi auzit vorbind despre „impunitatea sa totală”, în încercarea de a le intimida pe acestea.

După ce au fost eliberate, victimele au hotărât să descopere cine este ofițerul care le-a abuzat. „Dacă trăim pur și simplu ca și când nimic nu s-a întâmplat, dacă doar publicăm înregistrările și ne ascundem, cel mai probabil ei vor crede că ar putea să o facă din nou și că vor scăpa complet nepedepsiți”, a spus Marina, o studentă de 22 de ani.

Având imaginea acestuia bine întipărită în minte, femeile au început să-l caute pe site-urile poliției, dar fără rezultat. După mai bine de două săptămâni de căutări, când erau aproape să renunțe, femeile au descoperit că la sfârșitul lunii martie a avut loc o scurgere masivă de date din aplicația rusă de livrare de alimente Yandex Food. Așa au început să analizeze datele pentru a vedea dacă au existat comenzi către secția de poliție Brateyevo în ultimul an, descoperind 9 clienți diferiți.

Pentru că majoritatea datelor includeau doar prenume și un număr de telefon, femeile s-au folosit de acestea pentru a găsi mai multe profiluri de social media a personalului de la secția de poliție, dar nicio fotografie nu semăna cu „omul în negru“.

În cele din urmă au ajuns la numele Ivan. Un nume popular rusesc, deci unul greu de identificat. Cu toate acestea, numărul de telefon al lui Ivan a dezvăluit o nouă pistă - șase anunțuri pe un site rusesc de mașini. Căutând prenumele Ivan, femeile au găsit anunțul pentru o mașină Skoda Rapid, vândută la 10 minute de mers cu mașina de la secția de poliție Brateyevo, postată în 2018. Acesta includea numele complet al vânzătorului: Ivan Ryabov.

Având numele întreg, una dintre femei a identificat contul de social media al polițistului: „Am început să plâng. Nu-mi venea să cred... că am reușit să o fac."

Tânăra a trimis poza pe grupul Telegram, femeile confirmand că și-au găsit „omul în negru”.

Cel puțin 11 dintre femeile reținute spun că au fost abuzate fizic de „bărbatul în negru”. Când ele au publicat înregistrările audio, un politician rus a cerut să se ia măsuri în acest caz, însă comisia de anchetă a decis că nu există destule dovezi pentru începe o investigație. „Vrem să facem să fie posibil ca legea să îi afecteze. Nimeni nu poate face asta unei alte persoane, chiar dacă este un oficial guvernamental”, au declarat femeile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”