Mexic: Cel mai greu om din lume a fost externat și se întoarce "motivat" acasă

Mexic: Cel mai greu om din lume a fost externat și se întoarce "motivat" acasă

"Bucuros și motivat să mă întorc acasă", este ceea ce a declarat mexicanul Juan Pedro Franco, bărbatul cel mai greu din lume care a ieșit miercuri din spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de micșorare a stomacului pentru a-l ajuta să piardă din greutate, relatează EFE.

Franco, care cântărește acum 420 de kilograme, a fost supus la 9 mai unei intervenții de reducere a stomacului pentru a rămâne cu capacitatea unui pahar de apă (circa 25 de centilitri), în loc de cinci litri cât avea inițial.

Recuperarea lui Juan Pedro este 'favorabilă' și a demonstrat o evoluție surprinzătoare încă din prima zi a operației, a declarat presei medicul José Antonio Castańeda. Franco urmează un regim de mâncare pasată, pe care o asimilează în mod adecvat, pe lângă ingerarea de suplimente alimentare și multivitamine.

Medicul său a spus că tânărul în vârstă de 32 de ani va rămâne sub control strict medical, nutrițional și psihologic, în perspectiva unei alte operații peste șase luni, când i se va instala laparoscopic un bypass gastric, care îi va permite să soluționeze definitiv problema obezității sale extreme.

Cazul lui Juan Pedro reprezintă un progres în medicină, mai ales într-o țară ca Mexicul care ocupă unul din primele locuri pe plan mondial la obezitate și unde centrele nu sunt pregătite cu personal și infrastructură pentru a se ocupa de astfel de pacienți, a declarat medicul său.

Franco va mai pierde din greutate cu ajutorul bypass-ului gastric dar va avea nevoie de cel puțin 18 luni pentru a se da jos din pat și a putea merge din cauza ulcerațiilor și linfedemelor prezente la picioare. Una din marile dorințe ale lui Juan Pedro este de a putea merge din nou după ce a stat trei ani în pat.

Tânărul, care a ajuns să cântărească 595 de kilograme, a spus că este logodit și conștient de faptul că reprezintă "un caz special". El a încurajat și alte persoane care suferă de obezitate morbidă să-i urmeze exemplul și să ceară ajutor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”