Mihaela Moraru Iorga (DNA), la CSM: Nu știm motivele din cererea de revocare

Mihaela Moraru Iorga (DNA), la CSM: Nu știm motivele din cererea de revocare

Procurorii DNA Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga au afirmat marți că nu cunosc motivele pentru care șefa instituției, Laura Codruța Kovesi, cere revocarea lor din funcție.

"Nu știm motivele din cererea de revocare. După ce vom lua cunoștință despre aceste motive o să facem și declarații (...). Absolut tot ceea ce avem de spus vom spune întâi instituțional în Secția de procurori", a declarat ea, la intrarea în CSM.

La sediul CSM a ajuns și procurorul Doru Țuluș, care, la rândul său, a precizat că nu cunoaște motivele cererii de revocare.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută marți cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de revocare din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga , dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.

"La data de 29 iunie 2017, procurorul-șef al DNA a transmis Secției de procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a doamnei Moraru Iorga Mihaela, pentru faptul că nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al Secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate", precizează DNA, ca urmare a unei solicitări formulate de AGERPRES.

La aceeași dată, a fost transmisă Secției de procurori a CSM și cererea de avizare a revocării din funcția de procuror al DNA a lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...