Mihai Chirica: PSD să facă o mişcare inteligentă şi să schimbe conducerea

Mihai Chirica: PSD să facă o mişcare inteligentă şi să schimbe conducerea

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, consideră că PSD trebuie să facă "o mişcare inteligentă" şi să schimbe conducerea, astfel încât să poată fi recuperaţi "paşii pierduţi" în 2017.

Întrebat luni la RFI dacă PSD trebuie să continue cu actuala structură de conducere, Chirica a declarat: "Având în vedere ceea ce se întâmplă cu marea masă a românilor faţă de încrederea pe care o acordă Parlamentului şi Guvernului, ştiut fiind faptul că ambele structuri democratice se confundă în momentul de faţă cu partidul majoritar, PSD+ALDE, structura majoritară, sigur, ar trebui să îngrijoreze foarte mult. Şi PSD, ca cel mai mare partid al României în momentul de faţă, să facă o mişcare - dacă putem spune şi inteligentă - şi să schimbe conducerea, astfel încât să poată recupera paşii pierduţi în 2017".

În opinia sa, Comitetul Executiv Naţional al PSD, reunit luni, ar trebui să fie în primul rând "o şedinţă de bilanţ".

"Cred că ar trebui, în primul rând, să fie o şedinţă de bilanţ pentru anul care tocmai s-a scurs, în care să se vadă cu realism ce s-a putut face, ce nu s-a făcut bine şi care ar fi paşii de urmat pentru perioada pe care o parcurgem deja, 2018 şi anii care urmează. Desigur, trebuie avut în vedere că anul viitor este un an electoral, cu două etape foarte importante, şi pentru Parlamentul European, şi pentru Preşedinţia României, şi, de ce nu, cred că ar trebui să se aducă în discuţie (...) care este viitorul acestui partid şi dacă el mai poate continua pe structura de conducere pe care o are astăzi", a spus Chirica.

Totodată, chestionat cu privire la cine ar putea să preia conducerea social-democraţilor, Chirica a precizat că "există oameni competenţi în partid şi cu vizibilitate, care ar putea să reclădească structura de conducere a PSD, grav afectată".

"Se vede foarte clar că s-a fracturat cel puţin în două tabere în ceea ce priveşte decizia politică a acestui mare partid, din care fac şi eu parte. (...) Nu sunt îngrijorat din punctul meu de vedere, pentru că membrul de partid simplu, cel care nu este oarecum agresat de neliniştea pe care ţi-o oferă o funcţie de conducere în partid, priveşte lucrurile cu mult mai multă seninătate, în sensul că deciziile politice viitoare trebuie să se concentreze 100% pe ceea ce s-a promis în 2016", a arătat Chirica.

El a mai spus că la nivelul PSD ar trebui organizat "un congres extraordinar, care să urmărească statutul partidului din viziunea membrului de partid, şi nu a liderului unic".

"Dacă se abandonează în continuare forţa membrului de partid, sub auspiciile unei conduceri unilaterale, a unui lider maximum, cu siguranţă congresul extraordinar nu ar face decât să întărească drumul greşit pe care ne aflăm astăzi, şi nu să-l reformeze", a mai afirmat Chirica. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /