Mihai Răzvan Ungureanu, NOMINALIZAT de Klaus Iohannis șef la SIE/Ilie Sârbu: Propunerea e ilegală. Am vorbit cu Ponta, nu știe nimic. PSD NU-L VOTEAZĂ!

Mihai Răzvan Ungureanu, NOMINALIZAT de Klaus Iohannis șef la SIE/Ilie Sârbu: Propunerea e ilegală. Am vorbit cu Ponta, nu știe nimic. PSD NU-L VOTEAZĂ!

UPDATE/Tata-socru Ilie Sârbu spune că PSD nu va vota propunerea ilegală a președintelui. Că nominalizarea trebuia făcută în CSAT. Am vorbit cu Ponta și mi-a spus că nu știe nimic și nu este de acord, a spus tat-socru.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat miercuri pe Mihai Răzvan Ungurean la conducerea Serviciului de Informații Externe, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu”, se arată în comunicatul citat.

Șeful statului i-a înștiințat pe președinții celor două camere ale Parlamentului cu privire la această nominalizare, Legislativul urmând să ia o decizie în acest sens.

”Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens”, se arată în comunicatul Președinției.

”Nominalizarea a venit astăzi. SIE a fost foarte bine condus și în absența uni director. Votul este sacru și în urma votului din plenul reunit, vom vederea care este rezultatul”, a declarat Ungureanu după anunțul nominalizării sale la șefia SIE.

Totodată, Mihai Răzvan Ungureanu a mai precizta că nu este un fapt eșit din comun ca șefii serviciilor de informații să fie numiți din răndul opoziției.

”Nu este neobișnuit, am intrat în cutuma nominalizării șefilor serviciilor de informații din rândul opoziției”, a mai spus Ungureanu.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai condus Serviciul de Informații Externe între anii 2007 și 2012.

Senatorul PSD Daniel Savu, despre numirea lui MRU la șefia SIE: Este un personaj toxic, voi vota împotriva lui. Iohannis a creat un dezechilibru în România. Asta e pofta ce-a pofti-o, de putere

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat miercuri că numirea lui Mihai Răzvan Ungurean la conducerea Serviciului de Informații Externei crează un dezechilibru în România, spunând că președintele Klaus Iohannis a vrut să-și ia revanșa pentru că premierul Victor Ponta nu a vrut să demisioneze.

"Ca senator PSD sunt nemulțumit de dezechilibrul creat de Iohannis în România. În general la SIE nu prea se fac numiri politice. Pentru echilibru era normal să fie numit cineva de la cealaltă putere", a spus Savu.

Acesta a mai precizat că va vota împotriva lui MRU, pentru că acesta este "un personaj toxic pentru SIE și pentru România".

"Asta este pofta ce-a poftit-o Iohannis. Pofta de putere este extrem de mare", a mai precizat acesta.

Comunicat de presă
(24 iunie 2015)

Ref.: Nominalizarea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe

 Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a nominalizat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe domnul Mihai-Răzvan Ungureanu. Conform prevederilor constituționale, domnul Președinte Klaus Iohannis i-a înștiințat, printr-o scrisoare oficială, pe președinții celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens.Departamentul de Comunicare Publică
24 Iunie 2015


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?