Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Mii de firme din Grecia și-au mutat în ultimii ani afacerile în Bulgaria

Aproximativ 6.000 de companii elene și-au mutat în ultimii ani afacerile în Bulgaria, din cauza turbulențelor din Grecia, a anunțat Giorgos Kavathas, președintele Confederației elene a meșteșugarilor și comercianților (GSEVEE), transmite site-ul ekathimerini.com.

De asemenea, companiile elene au deschis în Bulgaria 60.000 de conturi bancare. Modificările care ar urma să fie aduse sistemului de asigurări sociale din Grecia vor determina și mai multe firme să se înregistreze în alte state, a avertizat Giorgos Kavathas. Acesta a adăugat că GSEVEE va participa la greva generală care va avea loc joi în Grecia împotriva planurilor Guvernului privind reformarea sistemului de pensii și la alte măsuri de protest.

"Problema sistemului de asigurări sociale din Grecia este una majoră, de interes național, și suntem de acord că trebuie implementate reforme, deși nici un studiu referitor la asigurări nu a dus la concluzii eficiente, ținând cont de existența a 1,5 milioane de șomeri", a declarat și Vassilis Korkidis, președintele Confederației elene a întreprinderilor (ESEE). Acesta a confirmat participarea organizației la greva generală de mâine.

Asociația bulgară a capitalului industrial (BICA) estima recent că în urma posibilei redirecționări a firmelor din Grecia către Bulgaria ar putea fi create cel puțin 20.000 de locuri de muncă. Firmele din Grecia nu-și mai deschid sedii doar în orașele de la graniță, cum ar fi Petrich și Sandanski, ci și în alte orașe din Bulgaria. De asemenea, cetățenii greci au majorat achizițiile de clădiri și își deschid conturi în băncile bulgare.

În Bulgaria, impozitul pentru corporații este de numai 10%, comparativ cu 29% în Grecia.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Personaje de grotă aduse de PSD la protestul eșuat de la Cotroceni! Dăncilă, de ce taci, nemernico?

2 BREAKING Un român câștigă primăria orașului german Görlitz, învingând în turul doi candidatul extremei drepte

3 OFICIAL Dragnea va ispăşi pedeapsa în regim închis. Nu va avea drept la vizite intime pentru că Irina este doa…

4 LIVE Protest la Cotroceni. Pensionarii PSD cer eliberarea lui Dragnea: „Nu vrem să devenim colonie nemțească”

5 Maia Sandu are masterat la Harvard, Proasta a predat „Mașini și utilaje” la Videle! Ministrul agriculturii, ma…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul