Mii de firme din Grecia și-au mutat în ultimii ani afacerile în Bulgaria

Mii de firme din Grecia și-au mutat în ultimii ani afacerile în Bulgaria

Aproximativ 6.000 de companii elene și-au mutat în ultimii ani afacerile în Bulgaria, din cauza turbulențelor din Grecia, a anunțat Giorgos Kavathas, președintele Confederației elene a meșteșugarilor și comercianților (GSEVEE), transmite site-ul ekathimerini.com.

De asemenea, companiile elene au deschis în Bulgaria 60.000 de conturi bancare. Modificările care ar urma să fie aduse sistemului de asigurări sociale din Grecia vor determina și mai multe firme să se înregistreze în alte state, a avertizat Giorgos Kavathas. Acesta a adăugat că GSEVEE va participa la greva generală care va avea loc joi în Grecia împotriva planurilor Guvernului privind reformarea sistemului de pensii și la alte măsuri de protest.

"Problema sistemului de asigurări sociale din Grecia este una majoră, de interes național, și suntem de acord că trebuie implementate reforme, deși nici un studiu referitor la asigurări nu a dus la concluzii eficiente, ținând cont de existența a 1,5 milioane de șomeri", a declarat și Vassilis Korkidis, președintele Confederației elene a întreprinderilor (ESEE). Acesta a confirmat participarea organizației la greva generală de mâine.

Asociația bulgară a capitalului industrial (BICA) estima recent că în urma posibilei redirecționări a firmelor din Grecia către Bulgaria ar putea fi create cel puțin 20.000 de locuri de muncă. Firmele din Grecia nu-și mai deschid sedii doar în orașele de la graniță, cum ar fi Petrich și Sandanski, ci și în alte orașe din Bulgaria. De asemenea, cetățenii greci au majorat achizițiile de clădiri și își deschid conturi în băncile bulgare.

În Bulgaria, impozitul pentru corporații este de numai 10%, comparativ cu 29% în Grecia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa