Milionară de 26 de ani, ucisă cu bestialitate. Suspectul fusese eliberat din închisoare cu 23 de ani mai devreme

Milionară de 26 de ani, ucisă cu bestialitate. Suspectul fusese eliberat din închisoare cu 23 de ani mai devreme

Un tânăr director executiv din domeniul tehnologiei din Maryland, care a intrat recent pe lista Forbes 30 sub 30 de ani, a fost găsit mort într-un complex de apartamente. Poliția a descoperit traumatisme prin lovire cu un obiect contondent.

Pava LaPere avea 26 de ani

Departamentul de Poliție din Baltimore a declarat că Pava LaPere, în vârstă de 26 de ani, fondator și director executiv al EcoMap Technologies, a fost descoperită moartă într-un apartament din cartierul Mount Vernon luni, în jurul orei 11:35, scrie insider.com.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, comisarul interimar al BPD, Richard Worley, a anunțat că a fost emis un mandat de arestare pe numele unui suspect de 32 de ani în cazul uciderii lui LaPere, Jason Billingsley.

Primarul orașului Baltimore, Brandon Scott, a declarat în cadrul conferinței că Billingsley este eliberat condiționat după ce a fost condamnat pentru o infracțiune sexuală de gradul întâi în 2015. El a fost condamnat atunci la 30 de ani de închisoare.

Scott a adăugat că "în niciun caz" Billingsley nu ar fi trebuit să fie eliberat în octombrie 2022.

"Acest individ va ucide și va viola", a declarat Worley în cadrul conferinței, adăugând un mesaj pentru Billingsley. "Fiecare ofițer de poliție din orașul Baltimore și din statul Maryland, precum și US Marshals, te caută".

Polițiștii au precizat că au găsit cadavrul lui LaPere în timp ce răspundeau la un apel la 112, în complexul de apartamente unde locuia femeia. De asemenea, aceasta fusese dată dispărută cu puțin timp înainte ca trupul ei să fie găsit. Polițiștii nu au spus însă cine a anunțat poliția. "Detectivii de la Omucideri au răspuns și au preluat controlul asupra acestei anchete", a declarat Departamentul de Poliție din Baltimore.

Compania de tehnologie a lui LaPere, cu sediul în Baltimore, a anunțat marți moartea acesteia într-o declarație, afirmând că este o "tragedie inimaginabilă" și că circumstanțele în care a murit LaPere sunt "profund dureroase".

EcoMap Technologies a declarat că LaPere a fost "nu numai forța vizionară din spatele EcoMap, dar a fost și un lider profund compătimitor și dedicat".

"Angajamentul ei neobosit față de compania noastră, față de Baltimore, față de amplificarea activității critice a ecosistemelor din întreaga țară și față de construirea unei culturi profund incluzive în calitate de lider, prieten și partener a stabilit un standard de conducere, iar moștenirea ei va trăi mai departe prin munca pe care continuăm să o facem", a adăugat compania.

Incidentul vine la câteva luni după un caz tulburător de crimă în care a fost implicat un director executiv din domeniul tehnologiei din San Francisco.

În aprilie, fondatorul CashApp, Bob Lee , a fost înjunghiat mortal în San Francisco, iar poliția l-a acuzat de crimă pe Nima Momeni, o cunoștință cu a cărei soră se întâlnea Lee. Momeni a pledat nevinovat la acuzații și urmează să fie judecat.

Procurorii din San Francisco susțin că Momeni și Lee au fost împreună la primele ore ale dimineții de 4 aprilie în BMW-ul lui Momeni, înainte ca Momeni să-l înjunghie mortal pe Lee. Crima a avut loc după o ceartă despre sora lui Momeni, potrivit CBS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat