Ministerul Justiţiei spune că, la acest moment, se află în imposibilitatea avizării Programului 'Anghel Saligny'

Ministerul Justiţiei spune că, la acest moment, se află în imposibilitatea avizării Programului 'Anghel Saligny'

Ministerul Justiţiei precizează miercuri că nu a fost primit, în original, proiectul privind programul 'Anghel Saligny', aflându-se astfel în imposibilitatea de a-l aviza, nefiind parcurşi toţi paşii legali.

"Ministerul Justiţiei nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind Programul 'Anghel Saligny' (PNDL 3). Ministerul Justiţiei nu se află, în acest moment, în situaţia de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurşi toţi paşii legali prevăzuţi de HG 561/2009 privind elaborarea şi avizarea actelor normative", potrivit unei precizări a MJ transmisă AGERPRES.

De asemenea, spune sursa citată, nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a fi invocat un "aviz tacit" al Ministerului Justiţiei.

Ministerul Justiţiei va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale. Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, 'proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în original, împreună cu o copie, numai după obţinerea tuturor avizelor autorităţilor publice interesate în aplicare. Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalităţii, încheind operaţiunile din etapa de avizare'", arată MJ.

Ministerul mai precizează că termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

2 Informații certe

3 Cum îl definește Sebastian Lăzăroiu pe „interlopul PNL”

4 Jigodia e nevaccinată! / Avocatul nu i-a dat voie să intre în sala de judecată

5 Doctor în științe medicale: Fără antibiotice și cortizon în doze maxime, pacienții din ATI mor