Ministerul Mediului: Prejudiciu de peste 33.100 de lei în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Brad

Ministerul Mediului: Prejudiciu de peste 33.100 de lei în fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Brad

Valoarea prejudiciului constatat în urma controlului parţial derulat de către Garda Forestieră Timişoara în fondul forestier al statului administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului Valea Lungă, se ridică la peste 33.100 de lei, a anunţat, vineri, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

"Garda Forestieră Timişoara a informat Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor că, la solicitarea Poliţiei Municipiului Brad, a efectuat un control parţial în fondul forestier proprietate publică a statului român, administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă. În urma acestui control, Garda Forestieră Timişoara a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe. Volumul total al lemnului este de 52,127 mc, valoarea prejudiciului fiind de 33.112,797 lei", subliniază ministerul într-un comunicat remis AGERPRES.

Conform instituţiei, în acest context, în cursul acestei săptămâni, au avut loc mai multe descinderi la domiciliul unor suspecţi care ar fi implicaţi în sustragerea ilegală de material lemnos, precum şi alte fapte de natură penală.

Cercetarea tăierilor ilegale se face în baza dosarului penal în care este cercetat şi pădurarul din cantonul silvic Valea Lungă. În momentul de faţă, pentru acesta s-a dispus măsura de arest la domiciliu.

"La preluarea mandatului de ministru mi-am propus o schimbare de mentalitate şi atitudine în cadrul instituţiilor din subordinea ministerului, iar cine nu acţionează în interes public, sau încalcă legea, să răspundă de îndată pentru faptele sale. Toţi colaboratorii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor trebuie să fie persoane de bună credinţă, cu coloană vertebrală, căci doar cu oameni profesionişti şi integri, misiunea noastră pentru destructurarea reţelelor de tăieri şi transport ilegal de material lemnos capătă consistenţă, doar aşa putem combate eficient poluarea şi stopa introducerea deşeurilor neautorizate în România. Toţi colaboratorii trebuie să ştie că vor avea în mine un aliat, un partener de nădejde atât timp cât cetăţeanul este pus în vârful piramidei", declară ministrul de resort, Costel Alexe.

În perioada următoare, Garda Forestieră Timişoara va efectua un control de fond pe întreaga suprafaţă a cantonului silvic, în vederea predării gestiunii acestuia către un alt pădurar, precizează Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită