Ministerul rus al Apărării a comandat peste 10.000 de medalii pentru soldații care au participat la misiuni în Siria

Ministerul rus al Apărării a comandat peste 10.000 de medalii pentru soldații care au participat la misiuni în Siria

Ministerul rus al Apărării a comandat 10.300 de medalii pentru decorarea soldaților care au participat la operațiunile militare în Siria, relevă un contract publicat luni pe website-ul acestei instituții, relatează agenția France Presse, care consideră că numărul acestor medalii ilustrează anvergura intervenției armatei ruse pe teritoriul sirian.

Kremlinul a dezmințit mereu că armata rusă ar desfășura și operațiuni terestre în Siria în paralel cu raidurile aeriene, recunoscând doar prezența acolo a unor unități ale trupelor speciale și a echipelor de consilieri militari.

Dar agenția France Presse afirmă că jurnaliștii săi din Siria au remarcat soldați ruși pe pozițiile unităților de artilerie din apropierea cetății antice de la Palmira, care a fost recucerită duminică de armata siriană.

Conform unor fotografii distribuite pe rețelele de socializare, pe medalii sunt gravate o navă de război și avioane militare peste un contur ce reprezintă granițele Siriei.

Aviația rusă a început pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene împotriva grupărilor care încearcă să-l înlăture de la putere pe președintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, președintele Vladimir Putin a ordonat încetarea acestor atacuri și repatrierea unităților forțelor aeriene dislocate în Siria. Potrivit guvernului de la Mosova, cinci militari ruși și-au pierdut viața în Siria în acest interval de timp.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…