Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor

Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor

Ministerul Sănătăţii încurajează părinţii să colaboreze cu autorităţile medicale şi medicii de familie pentru accelerarea imunizării copiilor, în cadrul Programului naţional de vaccinare.

"Există o serie de boli infecţioase pentru care există soluţii eficiente de prevenire, spre deosebire de infecţia cu SARS Cov 2, şi este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noştri", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii precizează că deţine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei-tetanosului-poliomielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

"Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielită şi tuse convulsivă, realizându-se în proporţie de doar 22%. Această vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 şi 6 ani, astfel încât copiii să fie pregătiţi pentru intrarea in colectivităţile şcolare", afirmă sursa citată.

De asemenea, MS susţine că vaccinarea ROR a fost realizată în proporţie de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condiţiile în care ţara noastră nu a ieşit încă din epidemia de rujeolă.

Totodată, Ministerul Sănătăţii recomandă tuturor părinţilor să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...