Ministrul de Interne a cerut inspectorului general al Jandarmeriei un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei

Ministrul de Interne a cerut inspectorului general al Jandarmeriei un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, informează MAI.

"Ministrul Afacerilor Interne, domnul Ioan-Dragoș Tudorache, a solicitat inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu va ezita să ia măsuri în situația în care au fost săvârșite abuzuri în timpul intervenției jandarmilor", se arată într-un comunicat al MAI, transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, jandarmii au primit dispoziție să nu intervină în derularea manifestației din Piața Universității, decât pentru a asigura protecția participanților și fluidizarea traficului din zonă.

Sâmbătă, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, în Capitală, marșul "Luptă pentru Basarabia" , prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, manifestarea era autorizată astfel: între orele 14,00 și 17,30 marș pe traseul Hanul lui Manuc-Piața Universității-Piața Română-Piața Victoriei iar între orele 17,30 și 18,00 pentru susținerea de alocuțiuni în Piața Victoriei.

Cinci dintre participanții la marș au fost reținuți de jandarmi și duși la secția de poliție . Potrivit Jandarmeriei, aceștia ar fi încercat să forțeze cordonul de jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa