Ministrul Educației a DEMISIONAT după ce dimineață a fost în biroul lui Dragnea! Sacrificat cu sânge rece pentru voturile UDMR!

Ministrul Educației a DEMISIONAT după ce dimineață a fost în biroul lui Dragnea! Sacrificat cu sânge rece pentru voturile UDMR!

Valentin Popa, ministrul Educației, și-a anunțat joi demisia din funcție. El ocupa această funcție din ianuarie 2018. În cursul dimineții Popa a fost la biroul lui Dragnea de la Camera Deputaților!  Popa a declanșat un scandal monstru cu UDMR. Azi, Dragnea tocmai declarase că-i dă dreptate lui Kelemen Hunor! Sacrificat cu sânge rece pentru voturile UDMR!

Popa a declanșat un scandal politic de proporții cu UDMR în urma unei ordonanțe de urgență care a făcut imposibilă predarea limbii române în școlile minorităților de către învățătorii care nu aveau studii universitare de limba română.

Ordonanța de urgență, adoptată de guvernul Dăncilă pe 23 august, a avut efecte majore în comunitățile maghiare din România, care au cerut rezolvarea urgentă a situației.

OUG-ul dat de Popa a produs și efecte politice majore: UDMR a cerut demisia sau demiterea ministrului și a anunțat că nu mai pot colabora în Parlament cu PSD din cauza acesteia. Or, pierderea sprijinului parlamentar al UDMR ar fi fost un risc major pentru Liviu Dragnea, care are probleme cu disidenții din interiorul PSD, care amenință majoritatea parlamentară.

Mandatul de ministru al lui Valentin Popa, fost rector al Universității din Suceava, a fost plin de controverse – de la greșeli flagrante de limbă până la inițiative legislative controversate, sau elaborarea manualului unic.

Sacrificat de Dragnea pentru păstrarea voturilor UDMR

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile minorităţilor şi a adăugat că, de data aceasta, liderul UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate când spune că nu va discuta alte proiecte cu cei din coaliţia de guvernare până nu sunt rezolvate problemele din Educaţie, informeză agerpres.ro. 

Întrebat la Parlament dacă a discutat cu ministrul Educaţiei despre nemulţumirile celor de la UDMR, Dragnea a spus: ''Da, am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, este vorba de toate minorităţile, nu numai UDMR a ridicat (această problemă - n.r.), poate ei au fost cei mai vizibili, toate minorităţile au ridicat-o". 

El a adăugat că aşteaptă soluţia la această problemă de la Guvern. 

Dragnea a admis că de data aceasta liderul UDMR are dreptate când spune că între Uniune şi coaliţia de guvernare nu se poate discuta despre alte proiecte legislative până când nu se rezolvă problema din Educaţie. "De data asta are dreptate domnul Kelemen Hunor, are dreptate", a afirmat Dragnea. 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD - ALDE. 

"Nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea - n.r.), e în vigoare. Noi în fiecare sesiune facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august...", a afirmat Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat dacă protocolul de colaborare parlamentară cu PSD - ALDE este în vigoare sau trebuie reînnoit. 

Kelemen Hunor a solicitat săptămâna trecută remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR, una privind învăţarea limbii române la clasele primare din şcolile cu predare în limba maternă şi cealaltă privind recunoaşterea comasării Universităţii "Petru Maior" cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…