Ministrul Justiției ar putea anunța lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA

Ministrul Justiției ar putea anunța lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar putea publica joi lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA, după cum a anunțat, la începutul săptămânii, la Iași.

Tudorel Toader anunța luni, la Iași, că va publica în cursul zilei de joi lista celor care au vizitat arhiva SIPA. "Așa, dacă vreți e un enunț general, adevărul, întotdeauna și în orice domeniu, trebuie să iasă la suprafață. Evident, m-am referit la adevărurile din arhiva SIPA, pentru că probabil sunt mai multe, și arhiva asta SIPA, vedeți, constituie o preocupare pentru toată lumea: și în dezbaterea publică, și jurnalistică, și în mediul juridic. Respectând procedurile, respectând regulamentul, respectând competențele de desecretizare a arhivei, vom face cunoscute aceste adevăruri", a declarat Tudorel Toader.

El a spus că nu a intrat pe holul arhivei SIPA, însă a precizat că are informații referitoare la persoanele care au făcut vizite acolo, motiv pentru care joi va face publică lista acestora.

"Primul pas pe care îl voi face săptămâna aceasta, joi, voi publica lista celor care au vizitat arhiva, celor care au intrat în arhivă, singuri, în echipă, am și momentul — ora la care au intrat, ora la care au ieșit, ca să știe lumea, dacă vreți, cine cunoaște acele adevăruri din arhivă. Eu știu cine a intrat. Eu nu am intrat nici pe holul arhivei. Știu cine a intrat. Primul pas, repet, nume, prenume și număr de vizite, și data, și ora, și minutul. Și de aici deja o primă concluzie se poate trage. Veți ști că X cunoaște ce e în arhivă, veți ști că unul a intrat de mai multe ori, veți ști că unii au intrat în echipă, alții au intrat singuri, veți cunoaște așadar depozitarii informațiilor din arhivă. Noi, ca minister, vom proceda, repet, după regulament și după lege", a afirmat Toader.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...