Ministrul Sănătăţii: Am cerut situaţia contractelor de voluntariat; doar trei spitale din peste 100 au răspuns

Ministrul Sănătăţii: Am cerut situaţia contractelor de voluntariat; doar trei spitale din peste 100 au răspuns

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că a solicitat spitalelor aflate în subordine situaţia contractelor de voluntariat, însă doar trei din 100 au răspuns.

"Insist şi spun că este ilegal să faci contract de voluntariat direct spital-medic. Medicina este o profesiune liberală reglementată de legi speciale. Nu putem face contract de voluntariat cu un medic", a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acesteia, contractul ar trebui încheiat între medic şi organizaţia gazdă.

"Conform Legii 78 trebuie să existe o organizaţie gazdă care să preia voluntarii. Spitalul poate fi sau nu organizaţie gazdă dacă îndeplineşte nişte condiţii. Sunt mai multe proceduri pe care e greu să le aplice anumite spitale şi nu înţeleg de ce. Am cerut până luni la ora 14,00 situaţia contractelor de voluntariat din spitalele din subordinea Ministerului Sănătăţii. Sunt peste 100. Ştiţi pentru câte spitale am primit? De la trei", a spus Sorina Pintea.

Reamintim că în ultima perioadă au fost depistate două persoane care practicau medicina fără a avea studii în domeniu şi, implicit, dreptul de practică. Este vorba Raluca Daniela Bîrsan, care a lucrat ca medic voluntar timp de 10 ani la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov şi italianul Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din Bucureşti. Niciunul dintre cei doi nu avea studii în domeniu, ambii având diplome false. AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?