Ministrul Sănătăţii: Deocamdată nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului

Ministrul Sănătăţii: Deocamdată nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că deocamdată nu sunt discuţii legate de carantinarea Bucureştiului.

"După cum ştiţi, libertatea deciziei după anumite valori este la comitetele judeţene (pentru situaţii de urgenţă - n.r.) sau Comitetul Municipiului Bucureşti pentru coordonarea intervenţiei. Se merge strict pe acele măsuri locale, dar şi acele măsuri restrictive în vederea scăderii numărului de cazuri noi prin scăderea transmiterii. În contextul în care vom avea o transmitere liberă accentuată cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri noi se vor lua şi alte decizii. Deocamdată, nu avem în discuţii carantinarea Bucureştiului", a spus ministrul Sănătăţii.

El consideră că ar trebui respectate restricţiile impuse încă de la începutul acestei pandemii.

"Să ne închidem o lună? Sunt specialişti care spun să ne închidem două luni. Din punctul meu de vedere ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, (...) să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi sunt la muncă de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare. Ţin să le mulţumesc încă o dată pentru acest lucru. Suntem împreună, suntem acolo şi sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să îşi reaşeze atât atitudinea, cât şi discursul", a arătat ministrul. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina