Ministrul Sănătăţii spune că dacă acum mai apar un caz de mare ars, va fi transferat în străinătate

Ministrul Sănătăţii spune că dacă acum mai apar un caz de mare ars, va fi transferat în străinătate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, la Sibiu, că dacă mai apare acum un caz de mare ars în România, atunci acel pacient va trebui transferat la un spital din străinătate, pentru că la noi sunt ocupate toate cele 11 paturi destinate acestor pacienţi.

"În acest moment avem 11, pentru că celelalte paturi, toate paturile sunt ocupate şi dacă, Doamne fereşte, mai apare un pacient, decizia este uşoară: îl trimitem acolo unde el poate fi tratat corespunzător. Asta s-a întâmplat şi alaltăieri, paturile erau ocupate, pacientul avea nevoie de ajutor şi atunci am luat decizia să îl trimitem în străinătate", a spus ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Sorina Pintea a precizat că, în acest an, şi alţi câţiva pacienţi arşi pe o suprafaţă mai mare de 50 % din corp au fost transferaţi pentru tratament la spitale din străinătate.

Întrebată de presă dacă va fi transferat în străinătate un nou caz de mare ars care ar putea apărea acum, ministrul Sorina Pintea a răspuns: "Cu siguranţă, dar am făcut-o anul acesta de câteva ori. Unele cazuri nu au fost publice, acum s-a întâmplat să fie public, dar am făcut-o anul acesta".

Potrivit ministrului Sănătăţii, tânărul ars din Piatra Neamţ, transferat la un spital în Belgia, are 50% şanse de supravieţuire, neputând fi încă operat, din cauză că starea lui este foarte gravă.

"Acum cinci minute am primit ultimul raport. (...) Este 50 - 50, adică şansele. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este încă foarte gravă. Dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce-l priveşte, deşi starea lui este foarte gravă", a spus Sorina Pintea vineri dimineaţa, la începutul vizitei la Sibiu.

Tânărul a fost transferat la un spital din Belgia, cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma exploziei la un bloc din Piatra Neamţ, care a avut loc miercuri. AGERPRES / (A - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

3 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Prima bombă în PSD! Dan Voiculescu și-a pus cârpele să demisioneze din partid și își face „grupare parlamentar…