Miriuţă (Dinamo) - Păcat că am fost egalaţi la ultima fază a meciului, dar nu avem timp să plângem

Miriuţă (Dinamo) - Păcat că am fost egalaţi la ultima fază a meciului, dar nu avem timp să plângem

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Vasile Miriuţă, a declarat, duminică seara, într-o conferinţă de presă, că e păcat de faptul că jucătorii săi au fost egalaţi de FCSB în prelungirile partidei, dar a precizat că aceştia nu au timp "să plângă" pentru că trebuie să se pregătească pentru ultimul meci al sezonului regulat.

"A fost o partidă bună, am avut nişte suporteri extraordinari alături de noi, am marcat 2 goluri şi e păcat de ultimele minute. Am fost neglijenţi din nou în careul de 16 metri. Asta este, de mâine trebuie să ne ridicăm şi să mergem mai departe, nu avem timp să plângem sau să fim supăraţi. Trebuie să strângem rândurile şi să câştigăm la Giurgiu cu Astra ca să ne calificăm în play-off. Nu aş fi crezut niciodată că după ce conducem cu 2-0 putem fi egalaţi. Dar în fotbal orice e posibil. Păcat că la ultima fază a meciului, dintr-o neglijenţă de marcaj, am luat acel gol. Sincer nu ştiu ce s-a întâmplat la acea fază, trebuia să facem mai bine marcajul. O neglijenţă individuală, iar fotbalul te pedepseşte dacă nu eşti atent. În ultimul minut trebuie să fii cât mai atent şi să te plasezi cât mai bine, nu în spatele adversarului. Şi eu sunt supărat un pic, dar mâine trebuie să mă trezesc pozitiv, ăsta sunt eu. O să-mi strâng băieţii lângă mine şi o să mergem mai departe. Se vor ridica şi ei la fel ca mine", a spus el.

Tehnicianul susţine că era normal ca formaţia sa să se retragă în apărare atunci când conducea cu 2-0. "E normal să ţii de rezultat când ai 2-0. La 2-0 nu poţi să ataci tot timpul, ne uităm şi la echipe mari cum e Juventus sau Bayern. Când mai sunt 6-7 minute ce să faci, să te duci peste adversar şi să îi dai spaţii? Nu. Noi ne-am închis bine, păcat că au venit acele centrări, acea ultimă fază fixă. E inadmisibil ca la ultima fază fixă a meciului să nu faci marcajul ca lumea. Atunci trebuie să fii cel mai concentrat", a menţionat Miriuţă.

Întrebat ce părere are despre faptul că antrenorul Nicolae Dică a declarat că FCSB a dominat meciul, Vasile Miriuţă a răspuns: "Cred că Dică a văzut alt meci. El la fiecare joc zice că echipa lui a făcut... să vină la mine şi îi dau ochelarii mei, că eu am o vârstă. Poate vede mai bine jocul. Dar au egalat. Nouă ne pare rău. Mâine este însă o altă zi şi trebuie să fim mai puternici ca azi şi să câştigăm sâmbătă".

Antrenorul dinamovist a apreciat evoluţia lui Gabriel Torje, autorul celui de-al doilea gol al formaţiei alb-roşii. "Torje a stat pe teren cât a putut, a avut o evoluţie foarte bună. Când nu a mai putut l-am schimbat, pentru că el nu a făcut pregătirea cu noi", a precizat el.

Vasile Miriuţă susţine că jucătorii săi trebuie să creadă până în ultima clipă în calificarea în play-off-ul Ligii I. "Eu am speranţe că vom fi în play-off. Nu avem voie să ne gândim la altceva. Şi dacă noi câştigam azi tot trebuia să câştigăm în deplasare cu Astra. În clasament contează jocurile directe", a mai spus Miriuţă.

Echipa de fotbal Dinamo a încheiat la egalitate, scor 2-2 (1-0), meciul de pe teren propriu cu FCSB disputat, duminică seara, în cadrul etapei a 25-a a Ligii I .
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante