Misteriosul „Stonehenge al Americii”, distrus de o explozie. Mesajul pentru umanitate inscripţionat pe monument

Misteriosul „Stonehenge al Americii”, distrus de o explozie. Mesajul pentru umanitate inscripţionat pe monument

Monumentul, cunoscut sub numele de Georgia Guidestones, care a fost construit la aproximativ 15 kilometri la nord de Elberton, în Georgia, avea patru plăci de granit conectate la un pilon central, cu o piatră în vârf.

Miercuri, în jurul orei 4 dimineaţa, un dispozitiv exploziv a fost declanşat, distrugând „o mare parte din structură”, a precizat Biroul de Investigaţii din Georgia într-un comunicat, relatează NY Times

Miercuri seară, Biroul de Investigaţii din Georgia a publicat o înregistrare de pe camerele de supraveghere ce au surprins explozia, care a aruncat bucăţi din monument şi a împrăştiat praf în aer. La scurt timp după aceea, o maşină poate fi văzută în imagini părăsind locul faptei, potrivit agenţiei.

Autorităţile au mai precizat că, „din motive de siguranţă", pilonii rămaşi au fost „complet demolaţi".

Timp de mai bine de patru decenii, Guidestones, care a fost înălţat pe un câmp, a fascinat şi derutat mulţi vizitatori. Nu este clar de ce erau acolo plăcile de granit de aproape 6 metri sau ce semnificaţie aveau, şi doar un singur om a susţinut că ştie identitatea binefăcătorului care a plătit pentru ele.

Wyatt Martin a susţinut că un bărbat, cunoscut sub numele de R. C. Christian, a plătit pentru plăcile de granit în 1979, după ce a vizitat oraşul din Georgia de Est. Structur era, înaltă de 5,8 metri şi cântărea 119 tone.

„Am făcut un jurământ faţă de acel om şi nu pot să îl încalc”, a declarat Martin, în 2013 pentru The New York. El a ajutat la intermedierea monumentul.„Nimeni nu va şti vreodată”, a mai spus bărbatul

Plăcile de granit afişau „un mesaj în 10 părţi care îmbrăţişează conservarea omenirii şi a generaţiilor viitoare în 12 limbi”. Pe fiecare parte, gravate în patru limbi antice - cuneiform babilonian, greacă clasică, sanscrită şi hieroglifă egipteană - erau cuvintele: „Fie ca acestea să fie repere pentru o epocă a raţiunii”. Şi scrise în opt limbi - engleză, rusă, chineză mandarină, arabă, ebraică clasică, swahili, hindi şi spaniolă - au fost instrucţiuni criptice pentru reconstruirea societăţii după Ziua Apocalipsei:

„Păstrează umanitatea sub 500.000.000. în echilibru perpetuu cu natura; îndrumează reproducerea cu înţelepciune. - îmbunătăţirea aptitudinii fizice şi a diversităţii; Unirea umanităţii cu o nouă limbă vie; Stăpânirea pasiunii - credinţă - tradiţia - şi toate lucrurile cu raţiune temperată; Protejaţi oamenii şi naţiunile cu legi echitabile şi instanţe corecte; Lăsaţi toate naţiunile să conducă în interior prin soluţionarea disputelor externe în o curte mondială; Evitaţi legile mărunte şi funcţionarii inutile; Echilibraţi drepturile personale cu îndatoririle sociale; Adevărul - frumuseţea - dragostea - căutarea armoniei cu infinitul; Nu fiţi un cancer pe Pământ - Lasă spaţiu naturii - Lasă spaţiu naturii".

De asemenea, ele au şi rolul de calendar astronomic: în fiecare zi, la prânz, soarele străluceşte printr-o gaură îngustă, luminând data zilei.

În ciuda aurei misterioase a Guidestones, unii locuitori din zonă au declarat că nu sunt prea interesaţi de ele. Unii adepţi ai teoriei conspiraţiei au susţinut că edictele - care includ un apel la „unirea umanităţii cu o nouă limbă vie” şi o recomandare de a menţine populaţia planetei sub 500 de milioane de locuitori - reprezintă un complot al elitelor pentru a depopula globul.

„Au construit acest monument care cheamă la depopularea forţată a planetei”, a declarat Alex Jones, radiodifuzorul de extremă dreapta şi teoretician al conspiraţiei, într-un videoclip din 2020.

Într-o postare pe Twitter, Kandiss Taylor, un candidat republican la funcţia de guvernator al Georgiei, a părut să salute distrugerea parţială a monumentului, pe care l-a descris drept „satanist”.

Mart Clamp, un om de afaceri local care l-a ajutat pe tatăl său să graveze Guidestones atunci când au fost ridicate pentru prima dată, a declarat că are „inima frântă” în legătură cu pagubele provocate de explozie.

„Oamenii veneau mereu cu fel de fel de poveşti trăsnite şi nebuneşti despre ele”, a spus el despre cei care au promovat teorii ale conspiraţiei cu privire la aceste plăci.

Este regretabil că trăim într-o societate care crede că demolarea lucrurilor cu care nu eşti de acord este acceptabilă”, a adăugat Clamp. „Nu mai am cuvinte în acest moment”.

El a spus că multe afaceri locale din zonă, inclusiv a sa, care gravează piatră, şi-au oferit timpul şi resursele pentru a restaura structura.

„Dacă ni se va permite”, a adăugat Clamp, „le vom reconstrui”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale