Modalitati de mentinere a unei vieti sanatoase

Modalitati de mentinere a unei vieti sanatoase

Vremurile pe care le traim genereaza tot mai des frustrari de tot felul in randul oamenilor, indiferent de patura sociala de care apartin. Stirile negative propagate, fie in contextul pandemiei, fie in contextul razboiului, nu fac altceva decat sa provoace stare de neliniste psihica fiecarui cetatean.

Nu era de ajuns ca la nivel national suferim drastic din cauza saraciei, a lipsei infrastructurii, a lipsei educatiei, a lipsei vietii sportive, a datoriilor si a intoxicarii cu alimente procesate si nocive, ne-am pricopsit si cu alte doua probleme grave.

Intrebarea este, in aceste conjuncturi, cum putem mentine un nivel optim de sanatate, fara dezechilibre la nivel fizic si moral?

Regasim mai jos principalele metode de a neutraliza efectele problemelor care ne inconjoara:

1 – Faceti sport

Miscarea, alergarea, inotul si, in general, toate sporturile care presupun efort sustinut, care sa ne ridice pulsul la un minim de 100 de batai pe minut si sa ne faca sa transpiram, nu ne sunt recomandate, ci sunt...obligatorii. Prin transpiratie, corpul elimina, prin piele, toxinele acumulate in corp si il purifica.

Tot prin exercitiu fizic stimulam creierul, care are rolul de a elibera in sange toti hormonii de fericire si bunadispozitie, precum dopamina, endorfinele, serotonina, oxitocina etc. O persoana activa in domeniu sportiv este mult mai putin afectata de stres fata de o persoana sedentara.

Fluxul sanguin este reglat, toate organele corpului sunt foarte bine oxigenate, musculatura se tonifiaza, oasele capata rezistenta si robustete, incheieturile si articulatiile devin puternice si lista beneficiilor poate continua la nesfarsit.

De retinut, un aspect foarte important, este acela ca, odata cu inaintarea in varsta, trebuie sa facem si mai multa miscare, nicidecum mai putina. Daca timpul nu ne permite iesitul in parc sau la sala, cea mai buna optiune ramane o banda de alergare, pe care o putem folosi zilnic in confortul locuintei.

2 – Alimentatie sanatoasa

Informatia nu mai este un lux, asa cum eram obisnuiti acum ceva timp. Informatia este la indemana oricui isi da interesul pentru sanatatea sa si a apropiatilor. Ce trebuie sa facem pentru a dobandi cunostintele corecte? Sa cautam surse veritabile de informatie in cat mai multe locuri si sa concluzionam in baza intelegerii proprii ideile principale ale unei alimentatii corecte.

Specialistii in domeniu subliniaza importanta unei alimentatii bazate strict pe hrana vie. Hrana moarta aduce boala. Mai exact carnea, mancarurile procesate, fast-food-ul.

Ne sunt recomandate legumele, fructele, leguminoasele. Cu alte cuvinte oamenii de stiinta care nu pot fi cumparati cu sume mari de bani, pretind o alimentatie in care sa punem pret pe grasimile nesaturate, gasite doar in hrana vie.

S-a dovedit stiintific, ca orice mancare de origine animala este primul pas spre cancer, ca ingusteaza vasele de sange si provoaca depuneri drastice de grasime pe vasele de sange, ca ingrasa ficatul, ca scoate calciul din oase, ca imbatraneste organismul prin ridare, stafidire a pielii, prin aparitia cearcanelor si a oboselii excesive.

3 – Pastrati curatenia in casa

Odata cu dezvoltarea tehnologiei pe profilul electrocasnicelor ce servesc la curatenia locuintei, practic, nu mai avem vreo scuza in a nu avea o curatenie impecabila in fiecare zi.

Zilele lungi de munca pentru a sterge praful, geamurile, podelele sau a spala lenjeriile de pat sunt comprimate in zilele noastre in cateva zeci de minute, gratie noilor gadget-uri performante, care ne ajuta sa terminam treaba mult mai repede si mult mai eficient.

Nu mai este nevoie sa spalam podelele, atata timp cat ne sta la dispozitie noul aspirator-robot, proiectat sa faca ordine in apartament chiar si atunci cand nu suntem acasa.

De ce este important sa pastram curatenia? Simplu. Aparitia acarienilor, a mucegaiului, a igrasiei sunt posibile doar intr-un mediu murdar. Praful poate provoca alergii acolo unde nu este sters.

Pare o gluma, dar afectiunile provocate de praf si acarieni sunt atat de frecvente. Astmul, alergiile sunt doar principalele boli ce pot fi activate prin neglijarea si nerespectarea normelor de curatenie.

Iar daca vrem sa ne asiguram ca achizitionam pentru locuinta dispozitivele potrivite nevoilor noastre este indicat sa aprofundam recomandarile site-urilor de specialitate existente in mediul online.

Tinand cont de aceste principale puncte de reper, nu facem decat sa dobandim o sanatate de fier. Daca adaugam si respectarea orelor optime de somn, imbunatatirea metodelor de socializare cu prietenii si apropiatii, practicarea meditatiei si a jocurilor de familie alaturi de cei dragi, precum si evitarea viciilor de orice natura, avem ocazia de a ne mentine cat mai mult timp tineri...fizic si moral...


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...