Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Moise Guran: Ce fac ăștia e Caritas! Stați cu mâna pe buzunar! Un articol EXCEPȚIONAL!

În doar șapte luni! Așa cum vă spuneam toamna trecută, când am văzut programul din scoarță-n scoarță, aplicarea unei astfel de scamatorii va duce deficitul anual spre 5%. Suntem la Caritas!, scrie Moise Guran pe Moise.ro.

După creșterea salarială de la 1 iulie, bugetul statului român arată ca o casă devastată de hoți. Ușa la perete, mobila din sufragerie răsturnată, sertarele golite și aruncate prin geamuri… Portarul blocului, cea mai deșteaptă și mai pisăloagă dintre ființele trăitoare pe aceeași scară cu tine, își dă șapca pe spate, se scarpină în cur și îți zice că poți să faci un credit… dacă faci credit e ca și cum n-ar fi trecut hoții pe acolo, ai randament, care va să zică, mai bun, că-ți iei altă sufragerie și-o să fii mai fericit. Bă băiete, îți vine să-i zici… nu cumva ți-au dat și ție?

Nu mai comentez eu gugumănia domnului Tudose referitoare la randamentul sistemului public de pensii. Eu vă spun doar că legătura dintre dezastrul bugetar și pohta de a mușca din pensiile private este evidentă. Doar un idiot nu o poate face. Sau un ticălos. Cheltuielile cu salariile din sectorul public au crescut într-o singură lună, iulie, cu aproape 900 de milioane de lei. Față de iulie 2016, creșterea este de 1,8 miliarde de lei, cam 26%. Bineînțeles că nu toți bugetarii au beneficiat, dar, cu atât mai mult, ai care au beneficiat, au simțit, nene!

În timpul ăsta, veniturile fiscale ale statului (pe primele 7 luni) sunt mai mici cu 620 de milioane de lei, în special din cauza unei găuri de 1,4 miliarde la TVA. Forțarea salariului minim a urcat veniturile din contribuții (alea de alimentează inclusiv fondul de pensii Pilonul I) cu 5,6 miliarde de lei (+16%), dar randamentul, cum ar zice domnul Tudose, nu a fost suficient, așa că statul a mai transferat încă 52 de miliarde de lei (+10% suplimentar față de aceeeași perioadă a anului trecut) către asistența socială, în special către pensiile aflate în plată. Care va să zică, nu există perpetuum mobile, Olguța! Dăăă!

E bine! În șapte luni, statul a cheltuit cu 15 miliarde de lei mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, dar, cu toată creșterea economică, gaura s-a lățit cu 4 miliarde de lei, triplând deficitul. 

În doar șapte luni! Așa cum vă spuneam toamna trecută, când am văzut programul din scoarță-n scoarță, aplicarea unei astfel de scamatorii va duce deficitul anual spre 5%. Suntem la Caritas!

Presupunând că până la finalul anului nu mai au loc creșteri de salarii și pensii în sistemul public, proiecția arată o cheltuială de 73,5 miliarde de lei cu salariile (+30% față de 2016; țineți cont că și în 2016 acestea au avut o “modestă” creștere de 10%), iar deficitul fondului de pensii (Pilonul I), adică banii împrumutați pentru plata pensiilor în acest an, va depăși 6 miliarde de euro (și capacitatea țării de a se împrumuta, conform normelor UE).

Cât mai poate dura această poveste? Câteva luni? Câteva săptămâni? Până scapă Dragnea? Până o căsăpesc pe Kovesi? Până crapă cursul de schimb? Care-i planul lor cu țara asta? Se termină lumea anul ăsta? Unde vor fugi atunci când nu vor mai avea de unde să plătească nici pensii, nici salarii? Vor da foc la casă pentru a ascunde jaful? Tudose, ia mai zi dom’le, cum era aia cu randamentele?

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări