Mormântul reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară prezentată de Palatul Buckingham

Mormântul reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară prezentată de Palatul Buckingham

Palatul Buckingham a publicat prima imagine a noii pietre de registru care marchează locul final de odihnă al Reginei Elisabeta a II-a, relatează Sky News.

Placa funerară de pe mormântul Reginei Elisabeta, Foto: Sky News

Regetul monarh a fost înmormântat luni seară în Capela Memorială Regele George al VI-lea din Capela Sf. Gheorghe, Castelul Windsor.

Acolo sunt îngropați și părinții și soțul Reginei. Numele Elisabetei a II-a este înscris pe o placă neagră, alături de numele tatălui ei, George al VI-lea, al mamei Elisabeta și al soțului Filip.

Imaginea prezintă piatra așezată în podeaua capelei și înconjurată de flori și coroane. Este realizată din marmură belgiană sculptată manual cu incrustații de litere din alamă, pentru a se potrivi cu cea anterioară care avea numele lui George al VI-lea și Elisabeta cu litere de aur.

Vizitatorii vor putea vedea noua piatră începând de săptămâna viitoare, când Castelul Windsor se redeschide publicului.

image

Regina, în vârstă de 96 de ani, a fost înmormântată împreună cu Ducele de Edinburgh într-o slujbă la care au participat Regele Charlesl și alți membri ai familiei regale.

Piatra proaspătă conține acum, sub formă de listă, George al VI-lea 1895-1952 și Elisabeta 1900-2002, urmate de o Garter Star din metal, iar apoi Elisabeta a II-a 1926-2022 și Filip 1921-2021.

Toți cei patru membri ai familiei regale erau membri ai Ordinului Garter, care are Capela Sf. Gheorghe ca și casă spirituală.

La moartea lui Philip, în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost depus în Volta Regală a capelei, pregătit să fie mutat în Capela Memorială după ce a fost depus trupul Reginei Elisabeta a II-a. Sora Reginei, Prințesa Margareta, care a decedat în 2002, a fost incinerată, iar cenușa ei a fost pusă inițial în Seiful Regal. Urna a fost mutată în Capela Memorială, unde se află sicriele părinților ei, după moartea Reginei Mamă. Capela Memorială a fost comandată de Regina Elisabeta a II-a în 1962, ca loc de înmormântare pentru tatăl ei. A fost proiectată de George Pace și a fost terminată în 1969.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen