Moscova a trimis forțe speciale în Donețk, pentru a reprima revoltele din rândul soldaților

Moscova a trimis forțe speciale în Donețk, pentru a reprima revoltele din rândul soldaților

Moscova a trimis o forță specială de reacție rapidă în regiunea Donețk pentru a reprima revoltele izbucnite printre trupele sale, relatează Ukrainska Pravda.

Regiunea Donețk a devenit epicentrul luptelor din Ucraina FOTO Profimedia

Publicația ucraineană îl citează în acest sens pe colonelul Oleksii Dmitrașkivski, purtătorul de cuvânt al biroului de presă comun al Forțelor de Apărare ale frontului din Tavria, care a făcut declarații în direct la canalul național de știri 24/7.

„Ieri a devenit cunoscut faptul că unitatea SOBR (Unitatea specială de reacție rapidă - n.r.) s-a deplasat în regiunea Donețk dinspre partea rusă. Această acțiune nu are legătură cu operațiunile de asalt, ci cu moralul și starea psihologică a trupelor. Această unitate a venit pentru a reprima revoltele”, a susținut el.

În zonă acționează și infanteriștii navali ai Brigăzii 155 (Flota Pacificului), care luptă din nou pe acest front după ce au suferit o înfrângere usturătoare în urmă cu câteva luni.

În urmă cu două zile, aceștia au încercat să ia cu asalt pozițiile ucrainene din preajma Vuhledar și au primit, după cum se spune, „ceea ce li se cuvine, a precizat colonelul ucrainean. „Ulterior, 10 militari din această brigadă s-au predat. Un număr considerabil de soldați ruși au murit”, a adăugat el.

În primăvara anului 2022, soldații acestei brigăzi au dat dovadă de brutalitate extremă și s-au angajat în jafuri în masă la Bucea și Irpin.

Brigada 155 a fost învinsă pentru a doua oară pe frontul din Donețk , după ce a fost reconstituită de trei ori de la începutul războiului. Oamenii care au fost recrutați până în prezent nu sunt destul de antrenați în abilitățile pe care ar trebui să le aibă un infanterist naval , a subliniat colonelul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro