Moscova denunță aderarea Muntenegrului la NATO, aprobată de Trump

Moscova denunță aderarea Muntenegrului la NATO, aprobată de Trump

Rusia a calificat joi ca fiind ''profund eronată'' decizia președintelui american Donald Trump de a aproba aderarea Muntenegrului la NATO, estimând că demersul respectiv fragilizează stabilitatea Europei, relatează AFP.

''Considerăm că integrarea Muntenegrului în NATO este profund eronată, că ea contravine intereselor primordiale ale acestei țări, că aduce atingere stabilității în Balcani și în Europa în general'', a declarat Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

Aderarea Muntenegrului la NATO ''reflectă logica confruntării pe continentul european, introducerea de noi linii de demarcație'', a denunțat diplomația rusă.

Președintele american, Donald Trump, a dat marți ''undă verde'' aderării la NATO a Muntenegrului, care ar urma astfel să devină cel de-al 29-lea membru al Alianței Nord-Atlantice.

Viitoarea aderare a țării la NATO îi divizează pe cei 620.000 de locuitori ai micii republici ex-iugoslave, unde opoziția prorusă cere un referendum în această problemă. În 2015 au izbucnit manifestații violente pentru a contesta decizia fostului premier muntenegrean Milo Djukanovic.

Rusia a calificat deja în trecut drept ''o provocare'' extinderea NATO în Balcani.

Miercuri, Casa Albă a afirmat că are ''informații credibile'' potrivit cărora Moscova ar fi contribuit la o lovitură de stat eșuată în Muntenegru în octombrie 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante