Moscova trimite roboți în Ucraina. Rușii susțin că pot distruge tancurile Abrams și Leopard

Moscova trimite roboți în Ucraina. Rușii susțin că pot distruge tancurile Abrams și Leopard

Primii patru roboți „Marker” au ajuns în Donbas, în zona ocupată de ruși. Roboții se preconizează că vor fi capabili să detecteze, să atace și să distrugă tancurile Abrams sau Leopard.

Tancurile, ținta roboților de luptă FOTO Military Review

Specialiștii au început să elaboreze algoritmi ca parte a unui grup de roboți de luptă, a anunțat, joi, pe Telegram, Dmitri Rogozin, șeful grupului de consilieri militari și al centrului științific și tehnic „Lupii țarului”.

Primii patru roboți Marker au sosit în regiune conform programului. Începem să încărcăm imagini-țintă, să elaborăm algoritmi de luptă ca parte a unui grup de roboți de luptă și să instalăm pe ei arme antitanc puternice”, a spus Dmitri Rogozin, arată surse citate de Libertatea.

Anunțul pentru testarea robotului Marker a fost făcut pe 15 ianuarie, testarea fiind pentru a acționa în așa-numita „operațiune militară specială din Ucraina”.

Tancurile, ținta roboților

Potrivit specialiștilor ruși, astfel de roboți vor fi capabili să detecteze, să atace automat și să distrugă tancurile Abrams sau Leopard, dar și echipajele acestora. Roboții de luptă vor folosi catalogul electronic din sistemele lor de control, cu imagini ale vehiculelor inamice, pentru a recunoaște ținta, potrivit Euronews.

De asemenea, se spune că modelele de luptă Marker vor fi echipate cu sisteme de rachete antitanc, care reprezintă un instrument eficient împotriva tancurilor moderne.

Robotul Marker complex cântărește aproximativ trei tone, are capacități avansate de mișcare autonomă și un sistem de viziune modular, cu date procesate de algoritmi de rețele neuronale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

3 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 Foarte interesante amănunte...