Motivele pentru care rezerviștii ruși suferă pierderi grele pe frontul din Ucraina

Motivele pentru care rezerviștii ruși suferă pierderi grele pe frontul din Ucraina

Rezerviștii ruși suferă pierderi grele pentru că sunt forțați să sape sisteme de tranșee în timp ce sunt sub focul artileriei și sunt trimiși la atacuri frontale împotriva pozițiilor fortificate ucrainene, susțin serviciile de informații britanice, conform The Telegraph .

În Svatove, rezerviștii ruși au săpat tranșee în timp ce erau atacați Foto Profimedia

Decese recent înregistrate în apropierea a două orașe cheie din regiunile Luhansk și Donețk au survenit pe fondul intensificării luptelor în estul Ucrainei și bombardamentelor rusești grele din Herson , orașul sudic pe care l-au abandonat la începutul acestei luni.

Zece persoane au fost ucise și 54 au fost rănite în urma unor atacuri care au vizat zone rezidențiale ale orașului Herson, au declarat autoritățile locale. Imaginile de la locul unui atac au arătat obuze și civili sângerând făcându-și drum printre dărâmăturile unei clădiri în ruine.

Printre victime se numără o femeie în vârstă de 62 de ani care a fost ucisă de o rană la cap și soțul ei, care a murit mai târziu la spital din cauza unei hemoragii interne.

Rusia a păstrat artileria pe malul stâng al râului Nipro pentru a ataca orașul, în ciuda faptului că a retras trupele, inclusiv din brigăzile sale aeriene de elită, pentru a întări frontul din Donbas.

Se crede că lupta acolo a fost deosebit de costisitoare pentru recruții înrolați după decretul de mobilizare al lui Vladimir Putin din septembrie.

Rezerviștii mobilizați au suferit foarte probabil pierderi deosebit de grele după ce s-au angajat să sape sisteme de tranșee ambițioase în timp ce erau sub focul de artilerie în jurul orașului Svatove din regiunea Luhansk”, a declarat vineri Ministerul britanic al Apărării .

Acesta a adăugat că „foarte probabil... mulți (rezerviști ruși) sunt obligați să servească având afecțiuni grave și cronice de sănătate”, în timp ce alții „au fost uciși în număr mare în atacuri frontale în zonele defensive ucrainene bine apărate din jurul orașului Bakhmut”.

Svatove este un oraș cheie pe linia de aprovizionare pentru forțele ruse din regiunile Lugansk și Donețk.

Forțele ucrainene au reușit să înregistreze avansuri, de când i-au împins pe ruși din regiunea vecină Harkov, în septembrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”