Motivul incredibil pentru care un sud-coreean a atacat o vânzătoare

Motivul incredibil pentru care un sud-coreean a atacat o vânzătoare

Un bărbat din Coreea de Sud a fost arestat pentru un atac nocturn asupra unei angajate a unui magazin, după ce a crezut că aceasta este feministă, relatează BBC .

Coreea de Sud este frecvent clasată ca având slabă egalitate de gen. FOTO: Pixabay

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum bărbatul în vârstă de 20 de ani a intrat în magazinul din orașul Jinju, situat în sud-estul țării, după miezul nopții și a lovit-o pe femeie cu pumnii și picioarele.

De asemenea, el a agresat un alt client, în vârstă de 50 de ani, care a încercat să intervină.

Poliția a declarat că acesta a atacat-o pe femeie pentru că avea părul scurt și astfel a presupus că este feministă.

„Din moment ce ai părul scurt, trebuie să fii feministă. Eu sunt un bărbat și cred că feministele merită să fie agresate”, i-a spus el, potrivit poliției.

El și-a continuat agresiunea până când a fost oprit de poliție. Autoritățile au declarat că acesta se afla în stare de ebrietate și că fusese diagnosticat și tratat anterior pentru schizofrenie.

În rândul țărilor avansate din punct de vedere economic, Coreea de Sud este frecvent clasată ca fiind una dintre cele mai defavorabile pentru femeile care muncesc, cu o slabă egalitate de gen.

Sentimentul antifeminist a crescut, de asemenea, în ultimii ani - în special în rândul bărbaților tineri care se simt dezavantajați de discriminarea inversă.

În urma atacului de vineri, femeia, în vârstă de 20 de ani, a suferit răni grave la ureche și la ligamente, dar nu era în stare de a-și pune viața în pericol, a declarat poliția. Clientul care a intervenit a suferit, de asemenea, fracturi la nivelul feței și al umărului după ce a fost lovit cu un scaun.

Luni, un tribunal a aprobat un mandat de arestare, permițând poliției să îl țină în custodie pe presupusul agresor.

Presa locală a relatat că suspectul a negat unele dintre acuzații, spunând că era beat și că nu-și putea aminti incidentul.

Femeile cu părul scurt, tuns scurt, au mai fost ținta unor atacuri în Coreea de Sud - unde mulți comentatori misogini asociază coafura cu feminismul, un termen care a fost asimilat cu a fi o persoană care urăște bărbații.

În 2021, o campanie virală de solidaritate a văzut femei care și-au etalat coafurile scurte în apărarea unei arcașe olimpice care a câștigat mai multe medalii de aur la Jocurile de la Tokyo, dar care s-a confruntat cu un val de abuzuri online pentru că avea părul scurt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat