Moto: Pilotul elveţian Jason Dupasquier, în stare gravă la Florenţa, după un accident în Marele Premiu al Italiei

Moto: Pilotul elveţian Jason Dupasquier, în stare gravă la Florenţa, după un accident în Marele Premiu al Italiei

Pilotul elveţian Jason Dupasquier, grav accidentat sâmbătă la calificările pentru Marele Premiu al Italiei la clasa Moto3, a suferit noaptea o intervenţie chirurgicală la torace din cauza unei leziuni vasculare, conform spitalului Carregi din Florenţa, citat de AFP.

''Leziuni cerebrale grave persistă. El rămâne în terapie intensivă într-o stare foarte gravă'', a precizat un purtător de cuvânt al clinicii italiene.

Dupasquier a căzut în ultimele momente ale sesiunii de calificări de sâmbătă, iar conform unor declaraţii ale altor piloţi implicaţi, japonezul Ayumu Sasaki şi spaniolul Jermey Alcoba, el a fost lovit de cel puţin o motocicletă, înainte de a aluneca pe pistă. După un ajutor medical primit pe circuit, elveţianul de 19 ani a fost transportat cu un elicopter la centrul de traumatologie a spitalului Carregi.

 

Foto: (c) CLAUDIO GIOVANNINI/EPA

Echipa sa din Moto3, PrustelGP, şi conaţionalul său Thomas Luhti, de la Moto2, au decis să nu ia startul în Marele Premiu al Italiei de duminică.

În warm-up-ul de duminică dimineaţă, mai mulţi piloţi au arborat mesaje de susţinere a elveţianului, iar francezul Fabio Quartararo (Yamaha) i-a dedicat pole-position-ul său de la clasa MotoGP.

Jason a debutat în Mondialul de motociclism viteză în 2020, la echipa germană PrustelGP, dar nu a obţinut niciun punct în primul sezon la Moto3. În acest sezon, elveţianul ocupă locul zece cu 27 puncte.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Cine era colonelul iranian Sayyad Khodaye, asasinat duminică în fața casei sale din Teheran

5 Revoltă în marina rusă? / Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina