MotoGP: Jorge Lorenzo (Yamaha), învingător în Marele Premiu al Italiei

MotoGP: Jorge Lorenzo (Yamaha), învingător în Marele Premiu al Italiei

Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha), campionul mondial en titre, a câștigat Marele Premiu al Italiei la MotoGP, clasa-regină a motociclismului viteză, duminică pe circuitul de la Mugello, în timp ce marele favorit al publicului, italianul Valentino Rossi, plecat din pole position, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme mecanice.

Lorenzo a fost înregistrat la capătul celor 23 de tururi de circuit (120,6 km) cu timpul de 41min.36sec.535/1000, devansându-l cu doar 19 sutimi de secundă pe compatriotul său Marc Marquez (Honda), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de italianul Andrea Iannone (Ducati), la 4sec.742/1000.

Grație acestui succes, al 64-lea din cariera sa și al 3-lea de la debutul acestui sezon, din care s-au desfășurat până acum șase curse, Jorge Lorenzo și-a consolidat prima poziție în clasamentul general, cu 115 puncte, fiind urmat de Marc Marquez, cu 105 pct, și de Valentino Rossi (Yamaha), cu 78 pct.

Cursa de la clasa Moto2 s-a încheiat cu victoria francezului Johann Zarco (Kalex), în timp ce la categoria Moto3 s-a impus sud-africanul Brad Binder (KTM).

Campionatul Mondial de motociclism viteză va continua pe 5 iunie cu Marele Premiu al Cataloniei.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…