Nadal - Novak este favorit, dar sunt aici să lupt

Nadal - Novak este favorit, dar sunt aici să lupt

Sfertul de finală de la Roland Garros dintre Novak Djokovic, nr.1 mondial, și Rafael Nadal, de 9 ori câștigător pe zgura pariziană, este capul de afiș al Internaționalelor Franței din acest an, mai ales că o asemenea înfruntare îi opunea pe cei 2 de obicei în finală, comentează agențiile internaționale.

Nadal, care își dorește al 10-lea titlu la Roland Garros, nu mai pleacă din postura de favorit, chiar dacă joacă pe zgură, din cauza unui sezon 2015 nereușit până acum și care l-a aruncat pe locul 7 în ierarhia ATP.

''Învingătorul acestui meci nu va fi campion la Roland Garros, va fi semifinalist și asta e o mare diferență. Novak este probabil favorit aici, dar am venit să mă lupt'', a declarat Nadal, care în acest an nu a reușit să câștige niciun turneu pe zgură, pentru prima oară în ultimul deceniu.

Spaniolul a ajuns la cota de 70 victorii la Roland Garros iar singura sa înfrângere datează din 2009, când s-a înclinat în optimi în fața suedezului Robin Soderling. Nadal îl conduce cu 23-20 la înfruntări directe pe Djokovic, dar la ultimul meci dintre cei doi, în semifinale la Madrid, sârbul s-a impus facil cu 6-3, 6-3. De altfel, Novak a câștigat 5 din ultimele 6 meciuri cu Nadal.

Djokovic a spus la rândul său că este o provocare să joace cu Nadal pe zgură: ''Acest meci mă stimulează. Să joc împotriva lui Nadal este cea mai mare provocare pe zgură. El nu a pierdut decât un meci aici la Roland Garros. Sper că va fi un meci frumos''.

De menționat că Nadal va împlini 29 de ani miercuri, chiar în ziua duelului cu Djokovic, iar cel mai frumos cadou posibil ar fi bineînțeles un succes în fața liderului mondial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”