Nagorno-Karabah: 12 militari azeri uciși și un elicopter doborât de forțele armene, anunță Ministerul Apărării de la Baku

Nagorno-Karabah: 12 militari azeri uciși și un elicopter doborât de forțele armene, anunță Ministerul Apărării de la Baku

Doisprezece militari azeri au fost uciși și elicopter a fost doborât de forțele armene în Nagorno-Karabah, a comunicat sâmbătă Ministerul Apărării de la Baku, în contextul reluării cu o intensitate neobișnuită a ciocnirilor armate în această regiune cu populație majoritar armeană, aflată pe teritoriul azer, transmite AFP.

'Mai mult de o sută de soldați armeni au fost uciși, șase tancuri și 15 unități de artileri armene au fost distruse', au mai indicat autoritățile azere.

Guvernul armean nu a anunțat până acum niciun fel de pierderi militare.

Ministerul Apărării de la Baku a mai precizat că forțele sale 'au preluat din nou controlul asupra colinei strategice Lala-Tepe', și că au mai fost eliberate colinele din apropierea a două sate.

Azerbaidjan și Armenia, două foste republici sovietice din sudul Caucazului, se află în conflict de la sfârșitul anilor 1980 asupra Nagorno-Karabah. Populat în majoritate de armeni, dar alipit Azerbaidjanului în epoca sovietică, Nagorno-Karabah a fost scena unui război ce a făcut 30.000 de morți și sute de mii de refugiați între 1988 și 1994.

În pofida unui acord de încetare a focului în 1994, nu a fost semnat un tratat de pace, de-a lungul frontierei de demarcație având loc ciocniri armate în mod regulat, dar fără intensitatea consemnată în noaptea de vineri spre sâmbătă.

AGERPRES/(AS — editor: Irina Cristea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”