NATO nu are nicio informație privind un atac intenționat al Rusiei asupra României, spune Jens Stoltenberg

NATO nu are nicio informație privind un atac intenționat al Rusiei asupra României, spune Jens Stoltenberg

NATO nu are informații că resturile de dronă ar fi ajuns pe teritoriul României în urma unui atac intenţionat al Moscovei, a afirmat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în Parlamentul European.

Jens Stoltenberg FOTO EPA EFE

Jens Stoltenberg a vorbit în Parlamentul European despre bucățile de dronă găsite pe teritoriul României, foarte aproape de portul Ismail, bombardat intens de ruși.

„Nu avem nicio informaţie care să indice un atac intenţionat din partea Rusiei, şi aşteptăm rezultatul investigaţiei aflate în desfăşurare", a spus Stoltenberg în faţa eurodeputaţilor.

Drona care a fost găsită la Ceatalchioi nu avea încărcătură explozivă și e posibil să fi fost folosită pentru spionaj, au declarat surse implicate în ancheta demarată de autoritățile românești.

După primele investigații făcute de specialiștii MApN, ar rezulta că drona a zburat la mică altitudine , motiv pentru care nu a apărut pe radare, și e posibil să fi fost avariată și scăpată de sub control.

„A ars doar combustibilul”, susțin sursele citate. Ancheta continuă și mâine vor fi analizate toate componentele găsite la câțiva metri de malul Dunării.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut, miercuri, că bucăţi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României, în localitatea Plaurul, care se alfă pe celălalt mal al Dunării de portul Ismail, atacat în ultimele zile de ruși.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?