Nava de război USS Arlington şi o baterie de rachete Patriot completează desfăşurarea de forţe americane în Orientul Mijlociu

Nava de război USS Arlington şi o baterie de rachete Patriot completează desfăşurarea de forţe americane în Orientul Mijlociu

Nava de război USS Arlington şi o baterie de rachete Patriot se adaugă desfăşurării în Orientul Mijlociu a unui portavion şi a unor bombardiere în faţa unor ameninţări de atacuri iminente'' atribuite Iranului.

Pentagonul a anunţat, vineri, că o navă de război care transportă vehicule, în special amfibie, şi o baterie de rachete Patriot au plecat spre Orientul Mijlociu. Este vorba de USS Arlington, care transportă nave maritime, vehicule amfibie, precum şi echipamente convenţionale de debarcare şi elicoptere, şi de un sistem de apărare aeriană Patriot, informează France Presse.

"Aceste echipamente se vor alătura grupului de luptă de pe portavionul USS Abraham Lincoln şi bombardierelor forţelor aeriene americane special detaşate în Orientul Mijlociu, ca reacţie la indicii clare privind o intensificare a pregătirilor iraniene pentru a lansa operaţiuni ofensive împotriva forţelor americane şi intereselor noastre", a justificat ministrul american al apărării într-un comunicat citat de AFP.

Pentagonul a declarat că va "continua să monitorizeze îndeaproape activităţile regimului iranian, armatei şi acoliţilor lor", asigurând în acelaşi timp că Statele Unite "nu caută un conflict cu Iranul". "Suntem pe poziţie şi pregătiţi să apăram forţele şi interesele americane din regiune", a adăugat el.

Anunţul privind desfăşurarea în Golf a portavionului USS Abraham Lincoln şi a bombardierelor B-52 a fost făcut duminica seara (5 mai) printr-un comunicat de presă al Casei Albe.

Într-un climat de tensiune exacerbată cu Washingtonul, Teheranul a decis miercuri să suspende aplicarea 'unora' dintre angajamentele luate în cadrul acordului internaţional încheiat în 2015 la Viena cu puterile mondiale privind programul său nuclear, acord pe care preşedintele Trump l-a denunţat în mod unilateral în urmă cu un an. Astfel Iranul a anunţat că nu-şi va mai limita rezervele de apă grea şi uraniu îmbogăţit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...