Navalnîi, victimă a unei boli misterioase. Ce spune Kremlinul

Navalnîi, victimă a unei boli misterioase. Ce spune Kremlinul

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, aflat în arest din ianuarie 2021, suferă de o boală misterioasă, care se aseamănă cu o otrăvire lentă, a declarat joi purtătoarea sa de cuvânt Kira Iarmîş.

Aleksei Navalnîi FOTO Arhivă

„Nu excludem chiar că, în acest moment, Aleksei Navalnîi să fie otrăvit lent, ucis încet pentru a atrage mai puţin atenţia”, a afirmat Kira Iarmîș, citată de Reuters.

Navalnîi a acuzat o durere neobişnuită la stomac vinerea trecută, iar medicii închisorii de maximă securitate IK-6 l-au „tratat” ca în trecut, cu medicamente neprecizate. Apoi o ambulanță a fost chemată în cursul nopții din cauza agravării durerii.

„El este ţinut într-o celulă disciplinară, cu dureri acute, fără asistenţă medicală”, a denunțat Iarmîș.

Colaboratorii opozantului rus au anunţat miercuri că acesta a fost plasat luni la izolare pentru încă 15 zile, după ce ieșise de sub acest regim pe 7 aprilie.

Opozantul este de părere că noua perioadă de izolare a fost decisă ca pedeapsă pentru ancheta sa cu privire la corupţia în rândul autorităţilor penitenciare.

Întrebat despre afirmaţiile potrivit cărora Navalnîi ar putea fi ucis încet, Kremlinul a răspuns sarcastic, și anume că nu urmăreşte starea de sănătate a opozantului şi că este o problemă ce ţine de competenţa serviciului federal al penitenciarelor.

Chestionat de Reuters pe această temă, serviciul penitenciarelor din Rusia nu a răspuns până la publicarea materialului.

Arestat în ianuarie 2021, Aleksei Navalnîi se află în detenţie în condiţii deosebit de grele. El a fost condamnat de un tribunal rus pentru presupuse fraude, dar este considerat deţinut politic al regimului Putin

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…