Nazare: Germania va susţine România în procesul de aderare la OCDE

Nazare: Germania va susţine România în procesul de aderare la OCDE

Ministrul german al Finanţelor şi-a exprimat susţinerea pentru ca România să primească invitaţia de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), a scris vineri, pe Facebook , ministrul Finanţelor din România, Alexandru Nazare.

"Am discutat joi seara, pentru a doua oară de la începutul anului, cu ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, despre stadiul implementării PNRR, precum şi despre perspectivele economiilor europene în acest an, care stau în continuare sub semnul pandemiei Covid-19. Totodată, am reiterat solicitarea de sprijin în vederea aderării României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)", a precizat ministrul român.

Acesta consideră că România a făcut progrese semnificative şi că suntem într-un stadiu avansat în ceea ce priveşte procesul de aderare, care trebuie să vină ca o recunoaştere clară a eforturilor României de până acum.

"Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. M-a bucurat să constat că poziţia ministrului german de Finanţe este una pozitivă faţă de eforturile României din ultima perioadă, exprimându-şi susţinerea pentru ţara noastră în vederea obţinerii invitaţiei de aderare la OCDE", a continuat Nazare.

Totodată, Olaf Scholz a menţionat că statele membre trebuie să ratifice cât mai curând deciziile privind sistemul de resurse proprii în vederea accelerării procesului de operaţionalizare a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă la nivelul UE, se mai arată în postarea ministrului român de Finanţe. AGERPRES/(autor: Florentina Cernat, editor: Andreea , editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”