Negociatori nord-coreeni şi americani discută la Stockholm despre capacităţile nucleare nord-coreene (Yonhap)

Negociatori nord-coreeni şi americani discută la Stockholm despre capacităţile nucleare nord-coreene (Yonhap)

O echipă de negociatori din Coreea de Nord a plecat joi în Suedia unde urmează să discute cu reprezentanţi ai SUA cu privire la capacităţile nucleare nord-coreene, a anunţat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP.

După ce a sosit joi la Beijing de la Phenian, Kim Myong Gil, un înalt negociator nord-coreean, a decolat spre Stockholm cu alţi trei oficiali din ţara sa, potrivit Yonhap.

Delegaţia urmează să poarte ''negocieri la nivel operaţional cu Statele Unite'', a declarat Kim Myong Gil jurnaliştilor la Beijing, menţionează Yonhap. ''Cum partea americană a trimis un nou semnal, am aşteptări mari şi sunt optimist şi în ceea ce priveşte rezultatele'', a declarat de asemenea negociatorul nord-coreean.

Discuţiile urmează să înceapă la sfârşitul acestei săptămâni, locaţia urmând să fie stabilită.

În încercarea de a debloca discuţiile privind armele nucleare deţinute de Phenian, preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit să relanseze dialogul în cursul unei întâlniri surpriză în luna iunie.

Plecarea negociatorilor nord-coreeni survine la o zi după lansarea unei rachete balistice de pe un submarin de către Coreea de Nord. De departe cel mai puternic act provocator de la detensionarea relaţiilor cu Statele Unite în 2018, acest test constituie un progres semnificativ în eforturile Phenianului de a-şi dezvolta capacităţile militare.

Coreea de Nord combină adesea ofensiva diplomatică şi demonstraţia forţei militare pentru a menţine presiunea în tabăra adversă, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”