Negocierile dintre Beșiktaș și Mircea Lucescu s-au încheiat. Turcii îl vor pe bancă la meciul de marți

Negocierile dintre Beșiktaș și Mircea Lucescu s-au încheiat. Turcii îl vor pe bancă la meciul de marți

Beșiktaș încearcă să îl aducă pe Mircea Lucescu în funcția de antrenor, trimițând ieri un reprezentant la București pentru a-l convinge pe antrenorul român să preia formația din Istanbul. Prima rundă a negocierilor s-a încheiat aseară.

Mircea Lucescu stă pe gânduri după oferta lui Beșiktaș. Foto EPA EFE

Presa turcă a scris ieri că Samet Aybaba, managerul general al lui Beșiktaș, a sosit în România pentru a îi propune lui Mircea Lucescu preluarea băncii tehnice a formației din Istanbul. Spre seară, jurnaliștii de pe malul Bosforului au anunțat că discuțiile dintre antrenorul român și oficialul lui Beștiktaș s-au încheiat fără un rezultat, cel puțin pentru moment, ”Il Luce” cerând timp de gândire .

Numai că turcii sunt disperați să îi convingă repede, pentru că nu au antrenor care să stea pe bancă la meciul de peste marți, cu Rizespor. Beșiktaș are un sezon foarte slab, ocupând locul 6 în campionat, la 15 puncte în spatele primelor două clasate, Fenerbahce și Galatasaray.

Au schimbat 3 antrenori în câteva luni

Gruparea turcă nu are un antrenor principal în prezent. A început sezonul cu Senol Gunes pe bancă, apoi Burak Yilmaz a fost interimar în perioada octombrie-noiembrie. Pe 10 noiembrie l-au instalat pe Riza Calimbay, însă tehnicianul a fost demis la finalul anului trecut.

Mircea Lucescu este liber de contract din noiembrie, după ce s-a despărțit de Dinamo Kiev. De atunci, antrenorul român a declarat că vrea să revină în fotbal, dar preferă să preia o echipă la finalul sezonului, nu în plin campionat. El a pregătit pe Beșiktaș în perioada 2002-2004, când a câștigat un titlu de campion al Turciei.

Se concentrează pe familie

"În prezent, îmi petrec timpul cu familia mea, în București, îmi iubesc nepoții. Sunt cluburi care m-au contactat. Preferința mea este să semnez cu o echipă la începutul sezonului, în iunie. Nu sunt foarte dornic să preiau mandatul în mijlocul campionatului.

Ultimul sezon în Ucraina a fost foarte dificil. Continuarea războiului Rusia-Ucraina a avut un impact negativ asupra fotbalului. Am fost răniți psihologic în acest proces. Nu sunt detașat de fotbal, dar sunt puțin mai distras", a spus Mircea Lucescu în urmă cu câteva zile, tot pentru presa turcă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?