Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Nemernica din fruntea Guvernului anunță c-o doare-n cur de GRECO și Comisia de la Veneția! Mai mult, latră oțărâtă la președinte!

Nemernica din fruntea Guvernului anunță c-o doare-n cur de GRECO și Comisia de la Veneția! Mai mult, latră oțărâtă la președinte!

 Nemernica din fruntea Guvernului a declarat marți, în debutul ședinței de guvern, că Executivul pe care îl conduce nu va emite nicio ordonanță de urgență referitoare la funcționarea justiției și s-a declarat contrariată de solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a ”remedia urgent” problema Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Am observat că în spațiul public sunt lansate din nou discuții despre modul în care ar trebui să acționeze sau să nu acționeze guvernul în privința funcționării sistemului judiciar. Se recomandă Executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca, după câteva fraze, în același text, să i se spună să nu dea ordonanță de urgență. Mă uimește faptul că cei care susțineau că nu trebuie să mai fie adoptate ordonanțe de urgență în domeniul justiției și care au introdus acest aspect în referendumul din 26 mai sunt cei care acum îndeamnă guvernul să ia măsuri în regim de urgență. Noi am înțeles votul de la referendum și, așa cum am spus de nenumărate ori, vom respecta opinia cetățenilor referitoare la faptul că guvernul nu trebuie să mai emită ordonanțe de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Prin urmare, guvernul României nu va emite nicio ordonanță de urgență legată de funcționarea justiției. Susțin ferm că orice modificare legislativă în privința funcționării sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă, printr-o consultare amplă a organizațiilor profesionale din sistemul judiciar, prin implicarea CSM și consultarea organismelor internaționale în domeniu. În ceea ce privește recomandările organismelor internaționale referitor la funcționarea sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției va urma întocmai procedurile existente”, a declarat Viorica Dăncilă.

Afirmațiile șefei guvernului vin la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a cerut ”remedierea urgentă” a păstrării în funcțiune a Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Tot luni, Comisia de la Veneția a dat publicității un nou raport dur referitor la modificările aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din Justiție, criticând în mod special înființarea și modul de funcționare al Secției speciale de anchetare a magistraților, despre care a spus că ar putea deveni un obstacol în fața luptei anticorupție și a crimei organizate.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

3 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

4 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

5 Scrisoare cutremurătoare către parlamentarii care au votat legea recursului compensatoriu: Vă consider părtaş…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!