Nemernica din fruntea Guvernului anunță c-o doare-n cur de GRECO și Comisia de la Veneția! Mai mult, latră oțărâtă la președinte!

Nemernica din fruntea Guvernului anunță c-o doare-n cur de GRECO și Comisia de la Veneția! Mai mult, latră oțărâtă la președinte!

 Nemernica din fruntea Guvernului a declarat marți, în debutul ședinței de guvern, că Executivul pe care îl conduce nu va emite nicio ordonanță de urgență referitoare la funcționarea justiției și s-a declarat contrariată de solicitarea președintelui Klaus Iohannis de a ”remedia urgent” problema Secției Speciale de anchetare a magistraților.

Am observat că în spațiul public sunt lansate din nou discuții despre modul în care ar trebui să acționeze sau să nu acționeze guvernul în privința funcționării sistemului judiciar. Se recomandă Executivului să emită de îndată un act normativ pentru ca, după câteva fraze, în același text, să i se spună să nu dea ordonanță de urgență. Mă uimește faptul că cei care susțineau că nu trebuie să mai fie adoptate ordonanțe de urgență în domeniul justiției și care au introdus acest aspect în referendumul din 26 mai sunt cei care acum îndeamnă guvernul să ia măsuri în regim de urgență. Noi am înțeles votul de la referendum și, așa cum am spus de nenumărate ori, vom respecta opinia cetățenilor referitoare la faptul că guvernul nu trebuie să mai emită ordonanțe de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Prin urmare, guvernul României nu va emite nicio ordonanță de urgență legată de funcționarea justiției. Susțin ferm că orice modificare legislativă în privința funcționării sistemului judiciar trebuie să treacă printr-o dezbatere transparentă, printr-o consultare amplă a organizațiilor profesionale din sistemul judiciar, prin implicarea CSM și consultarea organismelor internaționale în domeniu. În ceea ce privește recomandările organismelor internaționale referitor la funcționarea sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției va urma întocmai procedurile existente”, a declarat Viorica Dăncilă.

Afirmațiile șefei guvernului vin la o zi după ce președintele Klaus Iohannis a cerut ”remedierea urgentă” a păstrării în funcțiune a Secției speciale pentru anchetarea magistraților.

Tot luni, Comisia de la Veneția a dat publicității un nou raport dur referitor la modificările aduse de PSD, ALDE și UDMR legislației din Justiție, criticând în mod special înființarea și modul de funcționare al Secției speciale de anchetare a magistraților, despre care a spus că ar putea deveni un obstacol în fața luptei anticorupție și a crimei organizate.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere