New York: Robert de Niro și Michael Moore, printre celebritățile care au manifestat împotriva lui Trump

New York: Robert de Niro și Michael Moore, printre celebritățile care au manifestat împotriva lui Trump

Robert de Niro, Cher, Michael Moore și Alec Baldwin s-au numărat printre celebritățile care au manifestat joi seară, alături de mii de newyorkezi, chemați să se mobilizeze împotriva lui Donald Trump, în ajunul investiturii sale de la Washington, informează AFP.

"Indiferent ce se întâmplă, noi americanii, noi newyorkezii, noi patrioții, rămânem uniți pentru drepturile noastre și pentru drepturile cetățenilor noștri", a declarat de la o tribună Robert de Niro în fața mulțimii care ocupase bulevardul care se învecinează cu Central Park până la Columbus Circle, acolo unde se află turnul Trump International Hotel.

"Vom avea 100 de zile de rezistență? Formidabil!", a declarat cu ironia sa obișnuită actorul Alec Baldwin, care a devenit în ultimele săptămâni cel mai celebru caricaturist al noului președinte american. Actorul l-a imitat pe Trump în fiecare săptămână în celebrul show TV Saturday Night Live, ceea ce i-a atras mai multe tweet-uri furioase din partea miliardarului.

Donald Trump "nu are mandat", a declarat la rândul său cunoscutul regizor Michael Moore, purtând pe cap celebra sa șapcă de baseball. "Noi suntem majoritatea. Nu renunțați și nu voi renunța!", a adăugat el, dând asigurări că Trump "nu va rezista patru ani" în postul de președinte.

Trump, amintește AFP, a primit mai puține voturi decât rivala sa democrată Hillary Clinton la alegerile prezidențiale, însă a depășit-o la numărul de mari electori, ceea ce înclină balanța victoriei în sistemul electoral american.

Manifestanții — mulți din Manhattan, bine îmbrăcați și în mod vizibil de nivel social mai ridicat — au aplaudat vorbitorii într-o atmosferă relaxată și în special pe De Niro, eroul din "Taxi Driver", despre care primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, prezent la manifestare, a spus că este "un mare newyorkez".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...